Καιρός: Τελευταίες ηλιαχτίδες – Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές κατά τόπους νεφώσεις, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου και σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ωστόσο, από αύριο αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού,

με την θερμοκρασία θα σημειώνει σημαντική πτώση ήδη από σήμερα το βράδυ και μετά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των επόμενων ημερών, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και χιόνια την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα:

Αττική

Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και πιθανώς θα υπάρξει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και παροδικά θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή πιθανότατα θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο τη νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και παροδικά στα βόρεια θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

Αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά, από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

The post Καιρός: Τελευταίες ηλιαχτίδες – Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και χιόνια appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα