Και στη Γερμανία η παραλλαγή Όμικρον – Δύο κρούσματα στη Βαυαρία

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη Βαυαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού».

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Ο

Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση της παραλλαγή Όμικρον στη Βρετανία, τονίζοντας ότι όλοι όσοι αφίκνυνται στη χώρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες ταξιδιώτες στη Νότια Αφρική, πιεζόμενοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν έναν τρόπο για να παρακάμψουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν αφού εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας ήδη έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες ναυτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα από χώρες της Αφρικής. Πρόκειται για δύο από τη Ζιμπάουε και τρεις από την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τη νέα ΝΟΤΑΜ που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες της νότια Αφρικής θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓερμανία: «Να τραβήξουμε δυνατά χειρόφρενο» λέει ο Γενς Σπαν – Στη μάχη ιπτάμενες ΜΕΘ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα