Κ. Κωνσταντακόπουλος: Κέρδη στο πρώτο τρίμηνο και διανομή μερίσματος από την Costamare

13:08 4/5/2020 - Πηγή: Mononews

Κερδοφόρο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2020 για τη ναυτιλιακή Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, ενώ η εταιρεία διατήρηση αμετάβλητη τη μερισματική της πολιτική.

Ειδικότερα, η Costamare εμφάνισε καθαρά έσοδα 32,8 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι ζημιών 1,7 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν λογιστικές απώλειες 18 εκατ. δολαρίων από πωλήσεις πλοίων, επιβάρυναν την κερδοφορία της.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη

ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,27 δολάρια ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 0,24 δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,10 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η πληρωμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, η Costamare ναύλωσε 12 πλοία του στόλου της, εκ των οποίων τα οκτώ αφορούσαν επεκτάσεις υφιστάμενων συμφωνιών ναύλωσης.

Ο CFO της εταιρείας, Γρηγόρης Ζήκος, σχολίασε: «Η πανδημία επέφερε το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια οικονομία από την κρίση του 2008-2009. Η μεταφορά προϊόντων με containerships σταμάτησε και η βιομηχανία πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της μείωσης της ζήτησης. Ο προσδιορισμός του χρόνου και του μεγέθους της ανάκαμψης αποτελεί μία πρόκληση, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν διεθνώς είναι προσωρινά και πιστεύουμε ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν δημιουργούν μία αναβαλλόμενη αυξημένη ζήτηση. 

Σε αυτό το περιβάλλον, η ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων μας αλλά και των υπαλλήλων μας στην ξηρά παραμένει η προτεραιότητα μας. Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία τους καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών στους πελάτες μας. 

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία κατέγραψε κέρδη, συνεχίσαμε να έχουμε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και ομαλό πρόγραμμα αποπληρωμής χρεών. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ναυλώσαμε συνολικά 12 πλοία, συμπεριλαμβανομένων τριών containeship χωρητικότητας 11.000 teu, τα οποία ήταν ναυλωμένα για χρονικές περιόδους από ένα έως τρία χρόνια».

Η εταιρεία διατηρεί ρευστότητα 268 εκατ. δολαρίων.

Τον Ιανουάριο 2020, ολοκλήρωσε την πώληση του χωρητικότητα 1,645 teu πλοίου Neapolis, κατασκευής 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα