Ισχυρότατος σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία -Πληροφορίες για 6 νεκρούς και 325 τραυματίες (εικόνες καταστροφής)

Ακολούθησε επίσης ισχυρός μετασεισμός εντάσεως 5,4 Ρίχτερ στις 7 το πρωί.

Με το φως της ημέρας αποκαλύπτονται οι καταστροφικές συνέπειες του ισχυρού σεισμού που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (5 ώρα Ελλάδας) την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Πληροφορίες κάνουν πλέον λόγο για έξι νεκρούς, με τον αριθμό των θυμάτων να εκτιμάται πως θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Επίσης, οι πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν.

Ο ένας εκ των θυμάτων είναι ένας 50χρονος άνδρας που από τον πανικό του πήδησε από το κτίριο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου στο Δυρράχιο, σύμφωνα με αξιωματούχους. Άλλες δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κάτω από τα ερείπια κτιρίων, ενώ δύο ακόμη άτομα βρέθηκαν νερά κάτω από τα συντρίμμια.

Παράλληλα, τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως αναφέρει η Corriere dela Serra, μιλούν για 6 νεκρούς και πάνω από 325 τραυματίες.

Πολυκατοικίες και κτήρια κατέρρευσαν και πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, με τα παιδιά τους στις αγκαλιές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα [04:53 ώρα Ελλάδας], η δεύτερη μέσα σε περίπου ένα δίμηνο, κατατρομοκρατώντας χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στις 07:03 το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε μετασεισμός, εντάσεως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.

Albania hit by an earthquake this morning… https://t.co/O8Y5t9cG8k

Nick Squires (@NickSquires1) November 26, 2019

Images of the damage from the M6.4 #earthquake that just hit Albania (local time early Tuesday morning).#PrayforAlbania pic.twitter.com/OBwC2CCbnr

Team Albanians (@TeamAlbanians) November 26, 2019

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Σε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες. Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Εντι Ράμα μετέβη στο Δυρράχιο, που επλήγη περισσότερο. Ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να αναμένεται και ένας πολύ ισχυρός μετασεισμός της τάξης ακόμα και των 5,9 Ρίχτερ ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και την πιθανότητα ενός ακόμα μεγαλύτερου σεισμού.

Yπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη γειτονική χώρα.

Ενημερωθείτε εδώ για όλους τους σεισμούς στην Ελλάδα και τον κόσμο

The post Ισχυρότατος σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία -Πληροφορίες για 6 νεκρούς και 325 τραυματίες (εικόνες καταστροφής) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισχυρότατος σεισμός 64 Ρίχτερ, Αλβανία – Καταρρεύσεις,ischyrotatos seismos 64 richter, alvania – katarrefseis