ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας, είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ως ανησυχητική, αλλά υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών δήλωσε σήμερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να τηρήσει την δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου,

δήλωσε ο Ο’ Μπράιεν στην εκπομπή του ABC News «This Week».

Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν αναφέρθηκε και στην πιθανότητα της δοκιμαστικής εκτόξευσης ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή από την Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος υπογράμμισε,  εκφράζοντας την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου, ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη.

«Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά ‘εργαλεία στην διάθεσή της’ για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση» δήλωσε σήμερα ο Ο’ Μπράιεν. «Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ  τόνισε στο τέλος της συνέντευξης πως «αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευση μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα