Ημερολόγιο καραντίνας: 1η βδομάδα, 23-30/3/20

Καταγράφω όσα ζούμε, θα τα θυμόμαστε μετά από χρόνια, ελπίζω χωρίς δράμα.

– Η καταμέτρηση στην Ελλάδα είναι: 41 νεκροί, 1156 κρούσματα.

– Μέτρα 10 δις για τη στήριξη της οικονομίας, εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Για μας, οικογενειακά, είναι η 4η βδομάδα καραντίνας, σιγά μην περιμέναμε να μας πουν τι θα κάνουμε.

Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχω γραφείο στο σπίτι.

– Δουλεύω στο ραδιόφωνο του Α989 και στο mononews.gr. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σταμάτησε, παρακολουθώ εξ αποστάσεως, τις διπλωματικές οκτώ φοιτητών.

– Η Formula 1 σταμάτησε όπως και το συνέδριο για το Electromobility.

– Ο Μπέρνι Έκλεστον λέει ότι δε θα γίνουν αγώνες F1 φέτος.

– Οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν για τον Ιούλιο του 2021.

– Θα πάρουμε 800 ευρώ επίδομα για Μάρτη, Απρίλη δηλαδή μας κάλυψαν τις ασφαλιστικές εισφορές.

– Στο ραδιόφωνο είναι ξεκάθαρο από τα μηνύματα, ότι ακούν πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Προσπαθώ να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων.

– Η γυναίκα μου και η κόρη μου έχουν αποδεχτεί καλά την καραντίνα. Με τα έγγραφά τους, κάνουν βόλτα τον Έκτορα (λαμπραντόρ του γείτονα), γυμναστική, καβγάδες…

– Η μικρή είναι στην 1η γυμνασίου, αμέσως μετά το κλείσιμο (10/3) ξεκίνησαν μελέτη, με ασκήσεις που αναρτούσαν. Απ’ αυτή τη βδομάδα άρχισαν τηλεμαθήματα. Το παλεύει, αντιδράσεις και κουτοπονηριές, μετρημένες.

– Βγαίνω για τρέξιμο πιο συχνά από παλιότερα που ετοιμαζόμουν για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Τρέχω σχεδόν κάθε μέρα, χαλαρά 60-80 λεπτά, χωρίς συγκεκριμένο ρυθμό.

– Τρέχοντας, έχω εκτιμήσει τον Παπάγο, χωρίς κίνηση. Πάρκα, δασάκια, ανοιχτοί χώροι.

– Με ενοχλεί ιδεολογικά η αποστολή μηνύματος, είμαι τυπικός με τα χαρτιά. Δε θα συμπληρώσω ποτέ ψεύτικη δήλωση, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός.

– Η δουλειά δεν είναι ευχάριστη όσο ασχολούμαι με την πανδημία. Από σήμερα, θα λέω περισσότερα για την οδήγηση, στο ραδιόφωνο.

– Στο κτίριο του ραδιοφώνου έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία μας. Μέχρι θερμομέτρηση στην είσοδο κάνουν.

– Στο στούντιο, δυο άνθρωποι μόνο, εγώ και ο ηχολήπτης. Η Μαρία Νικόλτσιου παρότι είναι στο κτίριο, βγαίνει από το τηλέφωνο.

– Η κίνηση είναι ελάχιστη, θέλω 20 λεπτά από Παπάγου για Κάτω Κηφισιά.

– Αποτελεί πρόκληση η καθημερινή μετακίνηση, η πλειονότητα των οδηγών έχει ξεφύγει, θέτουν σε κίνδυνο εαυτόν και αλλήλους στους άδειους δρόμους. Μασκαράδες…

– Μόνοι τους, οδηγούν, με μάσκα αλλά δε φορούν ζώνη ή κράνος. Από τροχαία κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους 2 άνθρωποι στη χώρα μας, 3500 παγκοσμίως! Μασκαράδες…

– Μαθαίνω ότι έξι στους δέκα δεν ανανεώνουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός τους με τη δικαιολογία ότι δεν πάνε πουθενά. Μασκαράδες…

– Κάθε απόγευμα στις 18:00 ακούω την ενημέρωση από Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κοντοζαμάνη.

– Θεωρώ αδιανόητη την εμμονή με τα εξοχικά. Η ατομική ευθύνη παραμένει ίδια σε Αθήνα ή επαρχία. Ο ανεύθυνος, είναι πιο επικίνδυνος στην πόλη των 6 εκ. κατοίκων.

– Ο «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» προΐστατο σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στον Έχινο με 50 ανθρώπους σε μικρή αίθουσα. Δε γίνεται να κουνάς το δάχτυλο σε 10 εκ. ανθρώπους και να κάνεις ακριβώς το αντίθετο.

– Ο «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» λέει δε θα κάνουμε Πάσχα στα εξοχικά, αλλά ο ΕΝΦΙΑ, ΕΝΦΙΑ. Nα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ αναλογικά για τους μήνες που απαγορεύεται, να πάμε.

– Ο καιρός δε λέει να στρώσει, έφτασε Απρίλης και ακόμη ανάβουμε τζάκι.

– Ο Σταϊκούρας λέει θα χάσουμε 1-3% του ΑΕΠ. Διαιρώ 100/12=8,3% επί 3 βρίσκω 25%, στην καλύτερη! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

– Παρακολουθώ τους χαιρετισμούς από την ΕΡΤ, απολαμβάνω την ψαλμωδία του μέγα λαμπαδάριου της Μητρόπολης, Αλέξη Κατσαρού.

– Μερικές εταιρείες αυτοκινήτων σταμάτησαν τα test drive, οι περισσότερες συνεχίζουν κανονικά, απολυμαίνοντας τα αυτοκίνητα. Την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησα το Mini Clubman 1.5d (η συναισθηματική σχεδίαση, στα καλύτερά της), αυτή τη βδομάδα έχω το οδηγοκεντρικό Honda Civic 1.5lt/182PS, το πήρα ολοκαίνουργιο με 10km(!), την Πέμπτη θα πάρω την πανέμορφη Mercedes CLA και την άλλη βδομάδα το θελκτικό Nissan Juke.

– Τα δελτία Τύπου για τα αυτοκίνητα, συνεχίζονται.

– Ακυρώθηκε για 3η φορά από το 1964 η δημιουργία του ημερολογίου της Pirelli. Η εταιρεία δώρισε 100 χιλιάδες ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Οι Ιταλοί στα νοσοκομεία, έχουν στολές Armani, αναπνευστήρες Ferrari, μάσκες Cucci, αντισηπτικά Bvlgari.

– Είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός χτυπά και νέους – υγιείς ανθρώπους.

– Πέρασα τη φάση του κατά φαντασία ασθενή, πριν δυο βδομάδες.

– Οργανώνω βάψιμο για το δωμάτιο της κόρης μου.

– Άλλαξε η ώρα, θα προλαβαίνω να βγαίνω για τρέξιμο, σούρουπο.

– Βλέπω πιο πολλούς να τρέχουν, είναι επένδυση στη δημόσια υγεία.

– Αναρωτιέμαι πότε θα επιβληθούν, πιο αυστηρά μέτρα…

– Στα Social Media πολλοί αναρτούν φωτογραφίες από το παρελθόν τους.

– Γίνονται εκτιμήσεις για το τέλος της καραντίνας, πολλοί νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουμε Μάιο.

– Προσωπικά πιστεύω ότι θα μας πάει έτσι, ώσπου να βρεθεί φάρμακο.

– Οι Σουηδοί το έχουν δει χαλαρά, φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί πολύ άσχημα εκεί, όπως σε Ιταλία, Ιράν, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ.

– Θα τα ξαναπούμε την ερχόμενη Δευτέρα, ιού επιτρέποντος.

Keywords
ημερολόγιο, ημερολόγιο, βδομαδα, για μας, ιεκ ακμη, formula 1, ριο 2016, η καθημερινή, test drive, honda civic, nissan juke, δραμα, ελλαδα, δις, ιεκ, ακμη, επιδομα, αθηνα, συγκεκριμένο, πασχα, ενφια, καιρος, αεπ, ΕΡΤ, test, drive, mini, honda, mercedes, cla, nissan, juke, pirelli, εταιρεία, armani, ferrari, bvlgari, media, γαλλια, ηπα, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ολυμπιακοί αγώνες, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, ημερολογιο 2021, cla, αεπ, ακμη, αυτοκινητα, γυναικα, δουλεια, ηπα, ιεκ, ιος, ιραν, ισπανια, ιταλια, καθημερινη, κηφισια, μεγα, ραδιοφωνο, τηλεφωνο, υγεια, υψος, φωτογραφιες, ωρα, armani, bvlgari, formula 1, honda, nissan, test, αγωνες, αξιοπρεπεια, βγαινει, γινεται, γινονται, δαχτυλο, δευτερα, δηλωση, δις, εγγραφα, αιθουσα, ευρω, εβδομαδα, εμμονη, ενημερωση, εξι, εταιρεία, ευθυνη, ζωη, ζωνη, ιδια, η καθημερινή, θεος, κυβερνηση, κινηση, κτιριο, χτυπα, μηνυματα, μηνες, μαρια, νοσοκομεια, οδηγηση, οκτω, παμε, πεμπτη, συγκεκριμένο, σπιτι, τρεξιμο, τροχαια, υγιεις, φαντασια, φορα, χερι, βαψιμο, drive, δωματιο, εξοχικα, για μας, honda civic, χωρα, juke, media, μελετη, mini, νεκροι, nissan juke, pirelli, test drive, χαλαρα
Τυχαία Θέματα