Ημερολόγιο 2ης καραντίνας: 19η βδομάδα, 12–19/3

Καταγράφω όσα ζούμε, θα τα θυμόμαστε μετά από χρόνια, καθώς είναι το μεγάλο  δράμα της γενιάς μας.

Η καταμέτρηση στην Ελλάδα είναι: 230.317 κρούσματα, 7297 νεκροί.Αυτή τη βδομάδα είχαμε 15.656 κρούσματα, 491 περισσότερααπό την προηγούμενη βδομάδα.Υπάρχει μια σταθεροποίηση στα κρούσματα, που προφανώς είναι ανάλογη των διενεργούμενων τεστ.Ο αριθμός θανάτων, ήταν 55 περισσότεροι από την προηγούμενη βδομάδα, ήτοι
360 σε 7 μέρες. Ένα μικρό χωριό δηλαδή.Το δημόσιο σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική βρίσκεται στα όρια του.Διασωληνωμένοι είναι 645, 139 περισσότεροι από την προηγούμενη βδομάδα.Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει παγιωθεί στις 30.000 ημερησίως. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις 500 χιλιάδες άνθρωποι. Άλλοι 300χ. περίπου έχουν αναρρώσει από την CovidΑς μου εξηγήσει κάποιος με ποια λογική αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να υπόκεινται σε περιορισμούς…Γιατί π.χ. δεν μπορούν να πάνε στο εξοχικό τους, να αλλάξουν νομό, να βγουν τα μεσάνυχτα μια βόλτα, να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα…Ας εκδίδουν από πλατφόρμα χαρτί που να πιστοποιεί ότι έχουν ανοσία στον ιό.Ο Υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για επίταξη γιατρών και κλινικών από τον ιδιωτικό τομέα.Πάνω εδώ στήνουν πολιτική αντιπαράθεση για το πως πρέπει να γίνει αυτό.Τόσο οι ιδιώτες γιατροί όσο και οι κλινικές πληρώνουν ετήσιο φόρο.Επιτάσσοντας λοιπόν είτε τον επαγγελματία, είτε την εγκατάσταση θα πρέπει να τον αποζημιώσεις με βάση το δηλωθέν εισόδημα.Π.χ. αν ο γιατρός δηλώνει 12.000 το χρόνο, φορολογηθέν εισόδημα ήτοι 1000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να λάβει ανάλογη αποζημίωση για το χρόνο της επίταξης.Αν η κλινική δηλώνει 1. 200.000 το χρόνο θα πρέπει η αποζημίωση για το διάστημα της επίταξης να είναι ανάλογη!Ποιος να ψέξει αυτόν που επιτάσσει, αν κινηθεί σ’ αυτή τη βάση;Tην ίδια στιγμή στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από το υγειονομικό προσωπικό, οι άλλοι μισοί δεν θέλουν.Αλλά εκεί δεν μπορούμε να επιτάξουμε. Τι όχι;Κάθε μέρα έχει διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. 632 πορείες από τις αρχές Φεβρουαρίου.Υπήρξε μέρα με 14 πορείες πανελλαδικά, 4 στο κέντρο της Αθήνας.Εν μέσω απαγορευτικού από Δήμο σε Δήμο!Αδυνατώ να πιστέψω πως στήθηκε πολιτική αντιπαράθεση πάνω στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε έξω από τη Βουλή.Τουλάχιστον στην μνήμη του αδικοχαμένου νέου ας βγει και ένα δεύτερο καλό μετά τη δωρεά οργάνων: Να αποκτήσει νόμιμη σύνδεση με την οδό, η Βουλή.Καταγράφεται μια κόπωση στον κόσμο από την παρατεταμένη κλεισούρα.Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε άρση μέτρων που είναι δυσβάσταχτα: Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 γίνεται 21:00 καθώς η μέρα μεγαλώνει.Ανοίγουν και τα πάρκα για περιπάτους σε εξωτερικούς χώρους.Παρότι τα ημερήσια κρούσματα ακόμη είναι σε ανοδική πορεία και σταθερά πάνω από 2.500 – 3000.

Το Σαββατοκύριακο έμεινα Αθήνα δεν ταξίδεψα επαγγελματικά.Το Σάββατο ανέβηκα Υμηττό, την Κυριακή έκανα μια ποδηλατάδα ως τη Λίμνη Μαραθώνα με το ηλεκτρικό Giant Daily Tour.Διανύσαμε 73km, είδαμε περισσότερα ποδήλατα απ’ ότι αυτοκίνητα. Ο κόσμος αθλείται ωραία εικόνα, μακάρι να διατηρηθεί αυτό.Την Καθαρά Δευτέρα κάτι ο άστατος καιρός, κάτι ο αέρας, κάτι ο φόβος για συγχρωτισμό με κράτησαν μέσα.Είναι ξεκάθαρο πως μετά τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης οι έλεγχοι έχουν συνειδητά ατονήσει.To επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία: 1119 παραβάσεις καταγράφηκαν χτες πανελλαδικά.Έγινε ολόκληρο θέμα για την καταλληλόλητα του εμβολίου της AstraZeneca.Ο παγκόσμιος (ΠΟΥ) και ευρωπαϊκός οργανισμός υγείας (ΕΜΑ) ήταν καθησυχαστικοί.Είχαμε δοκιμές εξέλιξης στη F1, για τρεις μέρες στην πίστα του Σακχίρ. Οι χρόνοι δείχνουν: Mercedes, Red Bull για βάθρο και ακολουθούν McLaren, Ferrari.To πρωτάθλημα ξεκινά στην ίδια πίστα στις 28/3.Απίστευτη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας με τον Αμερικάνο πρόεδρο να αποκαλεί «φονιά» το Ρώσο.Η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων σε συνδυασμό με το απαγορευτικό οδήγησε σε 134.000 καταθέσεις πινακίδων.Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι πράγματι ακίνητα, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.Εαρινή ισημερία αύριο, ίση μέρα και ίση νύχτα.Από δω και πέρα μεγαλώνουν οι μέρες, οι ορέξεις και τα άνθη.Άρχισαν οι χαιρετισμοί, χωρίς πιστούς στις Εκκλησίες.Χαιρέτα μου τον πλάτανο, αν περιμένεις κανονικό Πάσχα φέτος.Απομένουν 42 μέρες, κάθε μια που περνάει γίνεται πιο ορατό ότι το Πάσχα θα μοιάζει με το περσινό.Σιγά μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μοίρασε 2.5 δις, σε επιδόματα όπως η διευρυμένη επιστρεπτέα προκαταβολή 7.Αυτή τη βδομάδα δανειστήκαμε από τις αγορές με ομόλογο 30ετίας, 2.5 δις. Θα τα πληρώσουν τα εγγόνια μου.Εγώ και ο άλλοτε συμφοιτητής μου στο ΕΜΠ, νυν υπουργός Οικονομικών, θα είμαστε τότε 80 ετών (είχα γενέθλια χτες).Τα λεφτά…λιγοστεύουν, πόσο πιο απλά να το πω, τι άλλο να γράψω.

Μου φτιάχνει το κέφι η BMW M440i που οδηγώ αυτές τις μέρες: 374PS, 51kgm 4χ4. Αντιλαλούνε τα βουνά, πότε θα κάνει ξαστεριά;Ξεπεράσαμε τις 130 μέρες καραντίνα, πάμε για 150 και βλέπουμε.Βάστα και λαλήσαμε!
Keywords
Τυχαία Θέματα