Ηλίας Κασιδιάρης: Ύποπτος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών

15:28 1/4/2024 - Πηγή: Mononews

Ως ύποπτος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση όσων ψήφισαν τους Σπαρτιάτες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έδωσε εξηγήσεις ο Ηλίας Κασιδιάρης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μέσω υπομνήματος ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε τις ανωμοτι εξηγήσεις του στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τις καταγγελίες του προέδρου κόμματος Βασίλη Στίγκα για έκνομες ενέργειες

βουλευτών του και πρακτικές που παραπέμπουν σε Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν ο πραγματικός αρχηγός και ο καθοδηγητής των τότε υποψηφίων βουλευτών των Σπαρτιατών.

Στις ανωμοτί εξηγήσεις του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος. ” Δεν χωρά σε λογική ότι είχε δημιουργήσει “ένα υβρίδιο ” κόντρα στη δική του υποψηφιότητα”, φέρεται να υποστήριξε τονίζοντας ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανέναν ψηφοφόρο.

Ήδη έχουν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και οι 11 εκλεγμένοι με τους Σπαρτιάτες βουλευτές (εκτός του καταγγέλλοντα προέδρου). Μετά την αποτίμηση των στοιχείων και των εξηγήσεων των υπόπτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν προκύπτουν ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης. Σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελέας θα υποβάλει ξανά αίτημα στη Βουλή, για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών, αυτή τη φορά για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η κ. Αδειλίνη στο έγγραφο που είχε αποστείλει στη Βουλή, αιτούμενη τότε την άρση ασυλίας για την παροχή ανωμοτι εξηγήσεων, ανέφερε για ενδέιξεις που προέκυψαν κατά την έρευνα της ότι και οι 11 βουλευτές του κόμματος (πλην του προέδρου) ήταν καθοδηγούμενοι από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως ανέφερε στο αίτημα της, “στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία .”

Για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί και η απόφαση του Εκλογοδικείου.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο αποφάσισε το Δικαστήριο – Το απόγευμα η ποινή των ισοβίων

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε και διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη του ιδρυτή και εργαζομένων για βάναυσες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών

«Σπαρτιάτες»: Καλούνται στον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογικού σώματος

Keywords
Τυχαία Θέματα