Ιερώνυμος: Καλύπτει τα έξοδα στέγασης σε ζευγάρι αστέγων που ζούσε σε προαύλιο εκκλησίας

Μια ευχάριστη έκπληξη δέχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ένα ζευγάρι ηλικιωμένων το οποίο εδώ και ενάμιση μήνα ζει στο προαύλιο μιας εκκλησίας στο Κεραμικό, ύστερα από έξωση που του έγινε.

Η ιστορία του ζευγαριού, του 84χρονου  Φίλιππου και της  82χρονης συζύγου του Ελένης, είχε απασχολήσει πριν λίγες ημέρες τα δελτία ειδήσεων. Οι δύο ηλικιωμένοι ζουν στον δρόμο γιατί χρωστούν πολλά ενοίκια. Κάτι που όπως φάνηκε κινητοποίησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος λίγο πριν μεταβεί στην Πελοπόννησο για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων, μετέβη στον Κεραμικό για να τους

συναντήσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από το ζευγάρι να επιλέξουν οι ίδιοι ένα διαμέρισμα που επιθυμούν, αναλαμβάνοντας ο ίδιος με προσωπικά του χρήματα να καλύπτει από εδώ και πέρα την χρηματοδότηση του ενοικίου τους και όλων των εξόδων του νοικοκυριού τους αλλά και των λογαριασμών τους.

Ο κ. Φίλιππος και η σύζυγός του Ελένη κοιμούνταν στις παγωμένες πλάκες του προαύλειου χώρου του ναού για πάνω από ένα μήνα, έχοντας δύο κουβέρτες για το κρύο. «Είχα κάποια χρέη και δεν είχα να τα πληρώσω και η γυναίκα που είχε το σπίτι το χρειαζόταν. Δεν την κατηγορώ» έλεγε  ο κ. Φίλιππος.

The post Ιερώνυμος: Καλύπτει τα έξοδα στέγασης σε ζευγάρι αστέγων που ζούσε σε προαύλιο εκκλησίας appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιερώνυμος, Καλύπτει,ieronymos, kalyptei