Ιερέας: Επαφές και με άλλη ανήλικη – Τι κατέθεσαν η μητέρα και ο αδελφός της

«Άλαλα τα χείλη των ευσεβών» με τις νέες μαρτυρίες για τον ιερέα των Κάτω Πατησίων.

Μια 18χρονη κατέθεσε ότι από τα 15,5 της χρόνια έχει ερωτική σχέση με τον παντρεμένο παπά και μάλιστα υποστήριξε ότι μπαινόβγαινε στο σπίτι του για να βοηθήσει τη σύζυγο του με τα 3 ανήλικα παιδιά τους!

Η κοπέλα, που ενηλικιώθηκε πρόσφατα, δεν κατήγγειλε βιασμό της από τον ιερέα που το απόγευμα κρίθηκε προφυλακιστέος για το βιασμό μιας 17χρονης μαθήτριας του στο κατηχητικό. Εκείνη έχει αισθήματα, ισχυρίστηκε, για τον παπά! Όμως, οι περιγραφές της για τον τρόπο προσέγγισης και δράσης του 37χρονου είναι

πανομοιότυπες με αυτές που κατήγγειλε η 17χρονη, ενισχύοντας έτσι τη δική της καταγγελία για βιασμό.

Οι τόποι συνεύρεσης, η επιθυμία του ιερέα να βρεθεί στην… παρέα τους και τρίτο πρόσωπο, οι γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που ο παπάς φέρεται να ζητούσε από τις ανήλικες.

«Είναι τέρας», κατέθεσε η μητέρα της 18χρονης που έμαθε μόλις το βράδυ της Παρασκευής τι έκανε η κόρη της όταν την έστελνε για κατήχηση. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος ιερέας είχε κάνει και σε εκείνη ανήθικες προτάσεις.

Το κινητό της «μίλησε»

Η 18χρονη κοπέλα βρισκόταν στο σπίτι του ιερέα όταν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα. Οι αστυνομικοί, εκτός από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το κινητό του κατηγορούμενου, κατέσχεσαν και το δικό της κινητό τηλέφωνο.

Έτσι όταν την κάλεσαν για κατάθεση την περασμένη Παρασκευή ήδη γνώριζαν για τις ιδιαίτερες σχέσεις της νεαρής με τον ρασοφόρο. Το κινητό της είχε «μιλήσει» με τα αποθηκευμένα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις πολύ προσωπικές τους στιγμές.

Έτσι, το κορίτσι αναγκάστηκε στην κατάθεση του να το παραδεχθεί, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον παπά:

«Εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον.

Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ό,τι έχει γίνει έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα.

Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η σύζυγός του δεν το γνωρίζει.

Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου, αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί.

Μεταξύ των άλλων που συζητούσαμε είχαμε αναφερθεί και σε τρίτα πρόσωπα σαν φαντασίωση χωρίς όμως να έχουμε κάνει ποτέ κάτι.»

Η 18χρονη κατέθεσε ότι, με την οικογένεια της, είχαν αναπτύξει στενή φιλική σχέση με τον ιερωμένο και την οικογένεια του:

«Ήθελα να έχω έναν πνευματικό που θα με αναπαύει αν του μιλούσα. Διαπίστωσα ότι το έβρισκα στον συγκεκριμένο ιερέα. Λόγω της πολύ ισχυρής φιλίας μας πολύ συχνά βοηθούσα την οικογένειά του, ειδικά με το κράτημα των παιδιών τους.

Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν. Κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν εκεί, μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου.»

Όπως κατέθεσε, γνωρίζει την 17χρονη καταγγέλλουσα αλλά δεν πιστεύει ότι λέει αλήθεια για το βιασμό της: «Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν».

Μητέρα 18χρονης: «Είναι τέρας»

Άναυδη έμεινε η μητέρα της 18χρονης με τις αποκαλύψεις της κόρης της το βράδυ της Παρασκευής. Αμέσως προσήλθε στην αστυνομία και κατέθεσε:

«Η κόρη μου πήγαινε από μικρή στην εκκλησία και πιστεύει πολύ. Και ο δίδυμος αδελφός της είναι παπαδοπαίδι. Βοηθούσαν εθελοντικά στην εκκλησία, τους άρεσε να προσφέρουν.

Τον ιερέα τον αγκαλιάσαμε σαν οικογένεια και είχαμε μαζί του πάρα πολύ καλή σχέση. Τον είχαμε πνευματικό μας που του εξομολογούμασταν τα πάντα και τα παιδιά μας τον έβλεπαν σαν πατέρα τους.

Φανταστείτε ότι πρόπερσι, το 2020, και άλλη μία φορά που δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, τον είχαν εμπιστευτεί και επέτρεψα στην κόρη μου να πάει μαζί του και με την οικογένειά του λίγες μέρες διακοπές στο Άργος. Του είχα μιλήσει πριν φύγουν και μου είχε πει «Μην ανησυχείς θα την προσέχω εγώ σαν την οικογένειά μου».

Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου, όχι μόνο εκείνη τη φορά αλλά όλες τις φορές που μου έλεγε η κόρη μου ότι πάω στα παιδιά του και στον ιερέα για να τον βοηθήσω. Την έπαιρνε τηλέφωνο για να πάει και εγώ της το επέτρεπα.

Πριν από μήνες, σίγουρα μέσα στο 2021 που ήταν η τελευταία φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στο χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι, να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο.

Θυμάμαι μου είπε ότι για να μην δίνουμε στόχο θα νοικιάσει ένα χώρο ή θα έβρισκε ένα χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι έχει διανοηθεί να πει κάτι αντίστοιχο και στην κόρη μου.

«Είναι τέρας. Πραγματικά πολύ χειριστικός και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας που τα στέλναμε να τους διδάξει ήθος και σεβασμό σε θεσμούς που τιμά το λειτούργημά του. Επιθυμώ την αυστηρή του ποινική δίωξη.»

Μετά τις αποκαλύψεις, ο αδελφός της 18χρονης έψαξε στο υπνοδωμάτιο τους, βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία νέο άσεμνο φωτογραφικό υλικό. Στην κατάθεση του είπε: «Ποιος παπάς δέχεται να έχει για ερωμένη ανήλικη και μάλιστα να την πηγαίνει μέσα στο σπίτι του με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Είναι αισχρός. Είμαι σίγουρος ότι η αδερφή μου απλά έκανε υπακοή και έχει την ψευδαίσθηση ότι έκανε καλά».

Ο ιερέας κατηγορείται πλέον και για την κατάχρηση σε ασέλγεια της τότε ανήλικης κοπέλας και επιπλέον για πορνογραφία κατά συρροή.

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση μιας άλλης νεαρής κοπέλας, της 20χρονης που δημόσια έχει καταγγείλει ότι ο ιερέας προσπάθησε να την προσελκύσει προσφέροντάς της χρήματα.

Στην κατάθεση της περιέγραψε την παρενόχληση της και τις πιέσεις του ρασοφόρου, τον οποίο, όπως επιχείρησε, θέλησε εδώ και καιρό να καταγγείλει αλλά μάλλον δεν της δόθηκε μεγάλη σημασία. Φέρεται να κατέθεσε: «Μέσα στο μικρό γραφειάκι της εκκλησίας ενώ απέξω βρισκόταν η γυναίκα του με τα δύο παιδιά του, μου είπε να συναντιόμαστε τα βράδια σε κάποιο μέρος. Θα ερχόταν να με παίρνει με το αμάξι του για να πηγαίνουμε σε αυτό το μέρος. Ο σκοπός του, όπως μου είπε, ήταν να περάσουμε καλά οι δυο μας κι ότι δεν έπρεπε να φοβάμαι γιατί δεν θα ήταν κάποιος άλλος μαζί μας. Αρνήθηκα κι έφυγα. Μου τηλεφωνούσε και δεν απαντούσα. Είχα απευθυνθεί τηλεφωνικά στις αρχές, όμως επειδή δεν είχα λάβει τις σωστές κατευθύνσεις δεν έκανα κάποια καταγγελία. Θέλω να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος και ο καθένας που κάνει τέτοια πράγματα».

Διαβάστε επίσης:Στη φυλακή ο ιερέας: Είχε ερωτική σχέση και με άλλη ανήλικηΠαραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Keywords
Τυχαία Θέματα