Η πολιτικός και η μετάλλαξη του DNA, μια αντιδήμαρχος που τρομάζει και η ντροπή της μάσκας

08:41 1/8/2020 - Πηγή: Mononews

Η ζέστη προτρέπει για πιο χαλαρά αναγνώσματα, αν είναι και διασκεδαστικά ακόμη καλύτερα, έτσι ασυζητητί προτείνω Ραχήλ Μακρή. Θα την πάρετε μαζί σας στις διακοπές, χωρίς να χρειαστεί καν να φτάσετε ως το βιβλιοπωλείο. Γιατί η «επαναστάτρια» από τη Βόρεια Ελλάδα, με την περικεφαλαία των Λακεδαιμονίων τατού στο χέρι, ενημερώνει καθημερινώς τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ό,τι πιο σουρεαλιστικό και απερίγραπτο μπορεί

να διανοηθεί κανείς. Δηλώσεις και αποφθέγματα της κατηγορίας «Λόγια μεγάλων γυναικών» ή και πολιτικών εν προκειμένω  _ένας ο Τσώρτσιλ κι άλλη μία η Ραχήλ _  που δείχνουν μία …τρικυμία να την πω  …απελπισία για προβολή να την πω, σίγουρα όμως μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Εξ ου και όσο ακραία προσβλητικά ή και ρατσιστικά είναι ενίοτε τα σχόλιά της, ούτε καν θυμό δεν προκαλούν πια. Θυμηδία μόνον. Άλλωστε πάντα παίζει ρόλο αυτός που λέει κάτι κι όχι το κάτι… Υποθέτω λοιπόν, ότι μάλλον θα έβαλε τα γέλια ο Κικίλιας, που καλείται από την αρχηγό του κόμματος «Μέτωπο Νίκης» _ δεν έχει σημασία που δεν μπήκε στη Βουλή, αυτή το κόμμα της το ΄κανε _  να βεβαιώσει δι΄ υπογραφής «τους Έλληνες πολίτες, ότι η χρήση μάσκας ΔΕΝ ενέχει κινδύνους για την υγεία των πολιτών και ΔΕΝ έχει επιπτώσεις σ’ αυτήν». Ομολογώ ότι στους 40 βαθμούς είναι δύσκολα τα πράγματα, όλοι έχουμε ξεφύγει λιγάκι, εδώ όμως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πολέμια της μάσκας, διότι έχει εφευρεθεί για να τα πιάνουν κάποιοι, αμφισβητίας του «μουφοϊού» _παρ΄όλα αυτά και σύμφωνα με την ίδια ο αφροαμερικανός Τζώρτζ Φλόιντ πέθανε από κορωνοϊό αλλά έπαιζε και σε τσόντες και δεν τον έπνιξε ο αστυνομικός!_  ούτε ν΄ακούσει για εμβόλιο αφού όπως έγραψε άλλωστε «..το εμβόλιό σας να το βάλετε …» διότι είναι και μάγκας η κυρία, και πάντα φυσικά, εναντίον των μεταναστών, όπως με εκείνο το προσβλητικό ξέσπασμα εναντίον του Αντετοκούνμπο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να ξεχάσει… Το καλύτερό μου πάντως και κλείνω μ΄αυτό: «Στόχος είναι το «έξυπνο» εμβόλιο που επιτρέπει ασύρματο βιομετρικό έλεγχο και μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA». Όλα τα λεφτά!

Η αντιδήμαρχος που τρομάζει    

Πόσο κοντή η μνήμη πια; Μήνες μόνον κράτησε η «ποινή» της Γκαγκάκη από τον δήμαρχο Αθηναίων, που για να είμαστε ακριβείς δεν την έδιωξε από τον δήμο, απλώς έκανε δεκτή την παραίτησή της και με πολλή κόπο μάλιστα, αφού ως τηλεσχολιάστρια _βλέπε γλάστρα_ στην αλήστου μνήμης εκπομπή του Λιάγκα χυδαιολογούσαν και οι δύο για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί μία φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Όλοι θυμούνται το περιστατικό, ανήκουστο από μόνο του, που ωστόσο ο Λιάγκας συνεπικουρούμενος από την Γκαγκάκη, που προφανώς δεν ήθελε να υστερήσει σε …σχολιασμό είχαν φθάσει μέσα σε λίγα λεπτά την ελληνική τηλεόραση στον πάτο, επιτυγχάνοντας παράλληλα και τον απόλυτο διασυρμό του εαυτού τους.

Έτσι, μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολις τότε, μας είχε δείξει πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος … Όπως είπα όμως, κάποιοι νομίζουν, ότι η μνήμη δεν κρατά ούτε μερικούς μήνες.«Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών ορίστηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη μετά από απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της, η προώθηση της εξωστρέφειας του δήμου και η προβολή της πόλης», διαβάζω σε ανακοίνωση του δήμου. Προσωπικά δεν θα άφηνα με τίποτε κάποιον σαν την εν λόγω κυρία να «προβάλλει» την Αθήνα. Θα τρόμαζα για την ακρίβεια. Γιατί πώς μπορεί να αναλάβει κάποιος μια τέτοια υπεύθυνη θέση, όταν αδυνατεί να ξεχωρίσει, πού είναι το χιούμορ και πού η χυδαιότητα, πού είναι το σχόλιο και πού ο σεξισμός.  Διότι περί αυτού πρόκειται. Μπορεί λοιπόν να αποδεχόμαστε την μετάνοια των ανθρώπων, όλοι κάνουμε τα λάθη μας, και η κυρία Γκαγκάκη προσπάθησε πράγματι με διάφορους τρόπους να απολογηθεί, όμως ακόμη κι αν τη συγχωρήσουμε, κάποιος πρέπει να πει και στην ίδια αλλά κυρίως στον Κώστα Μπακογιάννη, πως το πείραμα έγινε άπαξ και απέτυχε. Άλλωστε η ευθύνη είναι απολύτως δική του.

Και η ντροπή της μάσκας

Όταν βλέπεις τον Τσιόδρα στην Επίδαυρο ή στην Ρωμαϊκή Αγορά καθιστόν ωραία ωραία στην θέση του αλλά χωρίς να βγάζει τη μάσκα. (Γιατί εκείνος ξέρει, ότι οι αποστάσεις δεν επαρκούν).  Όταν τον βλέπεις να χειροκροτεί τους καλλιτέχνες και να τους συγχαίρει προσωπικά, χωρίς και πάλι να βγάζει τη μάσκα του. Όταν βλέπεις τον πρωθυπουργό να κάνει συσκέψεις φορώντας μάσκα κι όταν έχει επιβληθεί και μέσα στο Κοινοβούλιο, τι άλλο θέλεις ανυπότακτε Έλληνα για να καταλάβεις, πως ένα κλικ απέχουμε πάλι, κι ας βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, από μέτρα που ούτε καν θέλουμε να σκεφτόμαστε; Γιατί ναι, μπορεί σε ένα βαθμό να μας δίνουν το παράδειγμα, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή. «Σε σκεφτόμουν» έλεγα σε φίλη γιατρό, που όλο αυτό το διάστημα είναι φυσικά, στο νοσοκομείο. «Μη φοβάσαι, εμείς παίρνουμε τέτοια μέτρα, που είναι δύσκολο να κολλήσουμε», μου απάντησε. Στον  αντίποδα η πληροφορία από άλλη φίλη: «Πήγα στην εκκλησία, όπου ήμασταν περί τους τριακόσιους ανθρώπους και δεν φορούσε κανείς μάσκα. Ο Χριστούλης θα μας σώσει, έλεγαν κάποιες γυναίκες. Ντράπηκα να την βάλω και βγήκα έξω…». Τυχερή προφανώς, γιατί μπορεί να αντιμετώπιζε τα σχόλια των παρευρισκομένων, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Για να μην αναφερθώ σ΄ εκείνον τον ιερέα με την ανήκουστη συμπεριφορά, που χαρακτήριζε «καρναβάλια» όσους φορούν μάσκες. Και να μη θυμίσω την αμηχανία _επιεικέστατος όρος _ γενικά της Εκκλησίας απέναντι στην πανδημία και τα μέτρα που καλούμαστε να παίρνουμε, λες και ο κορωνοϊός ήρθε για να δοκιμάσει την πίστη του καθενός.  Όμως βρε παιδιά, πώς αλλιώς να μας το πουν; Να μας το ζωγραφίσουν κιόλας; Πάρτε μέτρα γιατί χανόμαστε.

Keywords
Τυχαία Θέματα