Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της 34ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο 20/4 στο Ζάππειο Μέγαρο και πριν αρχίσουν τα ντεφιλέ με τις δημιουργίες των Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων, εγκαινιάσθηκε μια εντυπωσιακή έκθεση, με τίτλο «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα-Παρίσι 2004».

Η έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες,

Αθήνα 2004-Παρίσι 2024» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και γίνεται σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Με  αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το 2004 και την πραγματοποίησή τους στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι, αυτή τη σεζόν η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας τιμάει τη σχέση μόδας – αθλητισμού.

Η στολή που φόρεσε ο Σπύρος Λουης στους Πρωτους Ολυμπιακους της Αθήνας

Η έκθεση αποτυπώνει τις σημαντικότερες στιγμές της μόδας τα τελευταία 20 χρόνια με αναφορές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το Πεκίνο, το Λονδίνο, το Ριο ντε Τζανέιρο, το Τόκιο αλλά και τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και με έμφαση φυσικά στους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Η Εμυ Λιβανίου με την Κατερίνα Γκαγκάκη

Το εκπληκτικό 2 μέτρων ύψους άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου δεσπόζει στην είσοδο της έκθεσης, ακολουθούν οι εντυπωσιακές κατασκευές που είχε εμπνευστεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, οι δάδες από όλες τις χώρες σταθμούς των Ολυμπιακών αγώνων με τις αντίστοιχες στολές λαμπαδηδρόμων, στολές Ολυμπιονικών και τα μετάλλια τους, οι υπέροχες στολές διαχρονικά των Ιερειών μεταξύ άλλων.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου με την δημοσιογράφο Ανδριάννα Παρασκευοπούλου

Στην έκθεση επίσης φιλοξενούνται και οι δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών: Dassios/ Δημήτρης Ντάσιος, Όλγα Καραβερβέρη, Parthenis/ Oρσαλία Παρθένη, Kathy Heyndels/ Γιάννης Τόγκος, Kourbella/ Ιωάννα Κουρμπέλα, Ντενιζ Ελευθερίου, Tassos Mitropoulos/ Τάσος Μητρόπουλος, Χαρά Λεμπέση, Maison Faliakos/ Χρήστος Πετρίδης, Celebrity Skin, Daphne Valente, Paris Valtadoros, Deux Hommes,   που με έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  σχεδίασαν μια δημιουργία αφιερωμένη σε αυτή την ενέργεια.

Το αγαλμα της Νίκης Παιωνίας

Στην Τελετή Έναρξης παρευρέθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, υποστηρικτές της ΕΟΕ και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ενώ την έκθεση προλόγισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος.

Διαβάστε επίσης:

Aυτό είναι το σπάνιο Rolex που πουλήθηκε 3,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

Ο ζωγράφος και η τσάντα – Μια ιδανική συνεργασία χιλιάδων ευρώ

Greubel Forsey: Μειώνει τις τιμές η εταιρεία που κατασκευάζει ρολόγια αξίας $1 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εντυπωσιακή, 34ης Εβδομάδας Μόδας, Αθήνας,entyposiaki, 34is evdomadas modas, athinas