Η εικονική πραγματικότητα των αδελφών Αθανασιάδη της Ναυτεμπορικής

Οι αμοιβές  από μια πτωχευμένη εταιρία

Με έκπληξη διαβάσαμε χθες την ανακοίνωση που έστειλε η εταιρία Ναυτεμπορική βασικοί μέτοχοι των οποίων είναι οι κ. Ειρήνη , Αγγέλα και Μαριέττα Αθανασιάδη.

Οι βασικοί μέτοχοι  (κατέχουν πέριξ του 80%) λοιπόν,  παρά το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρίας είναι εκτός διαπραγμάτευσης, αποφάσισαν να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρίας για να συζητήσουν:

Έγκριση των καταβληθεισών αμοιβών και αποζημιώσεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την εταιρική χρήση 01.01.2017 -31.12.2017 και 01.01.2018 – 31.12.2018
και προέγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 01.01.2019– 31.12.2019Ενημέρωση των μετόχων περί κατάθεσης της από 20.06.2019 αυτοτελούς αίτησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS A.E. (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 70 παρ. 3 του Ν. 4307/2014 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 ΠτΚ στο πλαίσιο αιτήσεως περί θέσης της Εταιρείας στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης καιΥιοθέτηση μέτρων λόγω του γεγονότος ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν κατέλθει του ½ του μετοχικού της κεφαλαίου

Είναι πραγματικά αστείο οι μέτοχοι μιας εταιρίας που είναι χρεοκοπημένη και χρωστάει στις τράπεζες, στο δημόσιο, σε προμηθευτές και εργαζομένους περίπου 12 εκατ. ευρώ να συζητάει την προέγκριση των αμοιβών και αποζημιώσεων του ΔΣ για το 2019 και μάλιστα με  δεδομένο ότι το ΔΣ αποτελείται κυρίως από τις 3 αδελφές Αθανασιάδη.

Άρα επί της ουσίας η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει τις αμοιβές των βασικών μετόχων.

Γιατί να υιοθετηθούν μέτρα για το γεγονός ότι τα ιδία κεφάλαια της εταιρίας έχουν κατέλθει στο ½ του μετοχικού κεφαλαίου,  είναι μάλλον αστείο.

Και είναι αστείο γιατί όταν πέρυσι οι τράπεζες φώναξαν την πρόεδρο της εταιρίας να συναντηθεί  μαζί τους για να συζητήσουν το μέλλον της Ναυτεμπορικής εκείνη τους απάντησε ως άλλη Μαρία Αντουανέτα: «Δεν μπορώ να έλθω γιατί είμαι στην Μύκονο».

Επίσης το ερώτημα είναι ποιους άλλους μετόχους θα ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στην εταιρία. Αφού η μετοχή είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

Άρα οι παλαιοί μικρομέτοχοι  ήδη έχουν χάσει τα λεφτά τους.

Είναι γεγονός ότι η Ναυτεμπορική η οποία φυσικά βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση  (χρωστάει τουλάχιστον 2 μισθούς στους εργαζόμενους) δεν διοικείται, και πολύ σωστά η Eurobank αποφάσισε να την θέσει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο , εάν βγει σε πλειστηριασμό, μπορεί να σωθεί ο τίτλος!!!

The post Η εικονική πραγματικότητα των αδελφών Αθανασιάδη της Ναυτεμπορικής appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα