Η Mondelez αγοράζει ηλιακή ενέργεια ικανή να παράγει 10 δισ. μπισκότα Oreo

Η Mondelez προσπαθεί να επιταχύνει την άνθιση της ανανεώσιμης ενέργειας της Αμερικής αγοράζοντας αρκετή ηλιακή ενέργεια για να παράγει 10 δισεκατομμύρια μπισκότα Oreo ετησίως.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεργασία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Mondelez σε όλο τον κόσμο και την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την αγορά ενέργεια από ένα ηλιακό αγρόκτημα που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Τέξας, η εταιρεία αναμένεται να μειώσει 80.000 μετρικούς

τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντικατοπτρίζει την επιθυμία της Mondelez να προστατεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της από την απειλή της αλλαγής του κλίματος, ανέφερε η εταιρεία στο CNN Business.

«Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jonathan Horrell, διευθυντικό στέλεχος της Mondelez.

Η Mondelez μπαίνει στο «κλαμπ» των Facebook, General Motors, Adobe,  Bloomberg και άλλων μεγάλων εταιρειών που υπόσχονται να αγοράσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Mondelez συμφώνησε να αγοράσει την ενέργεια ενός μέρους των 65 μεγαβάτ της ηλιακής μονάδας, η οποία προγραμματίζεται να αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η Mondelez εκτιμά ότι η ανανεώσιμη ενέργεια που θα αγοράσει είναι αρκετή για να παράγει περισσότερο από το 50% όλων των μπισκότων Oreo που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως ή περίπου 10 δισεκατομμύρια μπισκότα.

The post Η Mondelez αγοράζει ηλιακή ενέργεια ικανή να παράγει 10 δισ. μπισκότα Oreo appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα