Η Campari πουλάει μία ιστορική έπαυλη με… έκπτωση 43%

15:51 1/8/2019 - Πηγή: Mononews

Σε συμφωνία για την πώληση, έναντι 200 εκατ. ευρώ, της ιστορικής έπαυλης «Les Cedres», που βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα, κατέληξε η εταιρεία Davide Campari-Milano.

Η έπαυλη ήταν μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε η ιταλική ποτοποιία με την εξαγορά του ομίλου Grand Marnier Group το 2016.

Σε ανακοίνωσή της, η Campari ανέφερε πως η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, αν και υπάρχουν κάποιοι όροι, συμπεριλαμβανομένης της

αποχώρησης από την έπαυλη μέλους της οικογένειας που διοικούσε τον Όμιλο Grand Marnier.

Αν και η αξία της έπαυλης είχε εκτιμηθεί στα 350 εκατ. ευρώ από τον κτηματομεσιτική Savills, η τιμή στην οποία πωλείται είναι χαμηλότερη κατά 150 εκατ. ευρώ. Η Campari δεν έκανε γνωστό το όνομα του αγοραστή.

Η έπαυλη, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη «Saint Jean Cap Ferrat», αποτελούσε ιδιοκτησία της οικογένειας Marnier – Lapostolle από το 1920, ενώ παλαιότερα ανήκε στον Βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδο Β’.

Περιτριγυρισμένη από έναν βοτανικό κήπο 140 στρεμμάτων, η έπαυλη βρίσκεται σε μια χερσόνησο που βγαίνει στη Μεσόγειο, ανάμεσα στη Νίκαια και στο Μονακό.

Στην εν λόγω πόλη, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν σπίτια πλούσιοι και διάσημοι, μεταξύ των οποίων ο  συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, ο συνθέτης Andrew Lloyd Webber και η οικογένεια Ferrero της διάσημης Nutella.

Πολυθρόνες και τραπέζια είναι στημένα κάτω από τεράστιους πολυελαίους, ενώ πορτρέτα του 19ου αιώνα σε περίτεχνα πλαίσια κοσμούν τους τοίχους του καθιστικού της έπαυλης | Marlene Awaad/Bloomberg

Όταν ολοκληρωθεί η πώληση της έπαυλης, οι αποεπενδύσεις που προγραμματίστηκαν μετά την αγορά του Grand Marnier θα έχουν «σχεδόν ολοκληρωθεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Campari.

Σύμφωνα με τους όρους εξαγοράς του ομίλου Grand Marnier, η Campari θα κρατήσει 80 εκατ. ευρώ από το τίμημα που θα εισπράξει και το υπόλοιπο θα διανεμηθεί στους μετόχους της γαλλικής εταιρείας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη της οικογένειας Marnier-Lapostolle.

Η θέα πέρα από τους ιδιωτικούς κήπους της έπαυλης «Les Cedres» | Marlene Awaad/Bloomberg

The post Η Campari πουλάει μία ιστορική έπαυλη με… έκπτωση 43% appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα