Γιατί ο Τζώρτζης απαγόρευσε στην Καίτη Κουτσολιούτσου να πάει στις φυλακές, οι νέες business του Νίκου Βαρδινογιάννη και ποιος τραπεζίτης προκαλεί εκνευρισμό

Ο Τζώρτζης, το Annabel’ s και τα Τρίκαλα 

Πριν από λίγα χρόνια τέτοιες ημέρες ο Τζώρτζης Κουτσολιουτσος θα σκεφτόταν ένα πράγμα.

Που θα πάει τα Χριστούγεννα να ξεκουραστεί.

Λονδίνο και σίγουρα κάποιες ημέρες στις πολύβουες Ελβετικές Άλπεις για SKI.

Ήδη θα είχε κλείσει τραπέζι στο Pan Pacific London και  στο Annabel’s.

Σίγουρα θα

πήγαινε για Όστρακα και σαμπάνια στο Bentley’s Oyster Bar στο Mayfair παρέα με τους θορυβώδεις Έλληνες φίλους του.

Η στο restaurant Zaferano που επισκέπτεται πάντα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όλα αυτά τώρα είναι αναγκασμένος να τα ξεχάσει.

Τα Τρίκαλα δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους πολυτέλειες!!!

Καίτη Κουτσολιούτσου: Ήταν ο ιθύνων νους;

Το καλοκαίρι του 2020 ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για το μέγα σκάνδαλο της Folli Follie.

Η δικαιοσύνη αποφάσισε ο Κουτσολιούτσος να μεταφερθεί στις φυλακές των Τρικάλων, γεγονός που προξένησε εντύπωση καθώς η μοναδική φυλακή που έχει την υποδομή να φυλακίζει υπαίτιους του οικονομικού εγκλήματος είναι ο Κορυδαλλός.

Λίγες ημέρες μετά πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει στο Mononews.gr , ότι θα δοθεί εντολή ο κ. Κουτσολιούτσος να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό καθώς θεωρούσε ότι,  στα Τρίκαλα κινδυνεύει η ζωή του.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, γεγονός που δημιούργησε υποψίες.

Πηγές αναφέρουν ότι “ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αρνήθηκε την μεταφορά του από τα Τρίκαλα στην Αττική καθώς ήδη είχε αποφασίσει να διακόψει τις «στενές» επαφές με την οικογένεια του”.

Ειδικά με τον πατέρα του Δημήτρη που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό και πολύ περισσότερο με την μητέρα του Καίτη Κουτσολιούτσου η οποία είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τους τελευταίους 16 μήνες που βρίσκεται στα Τρίκαλα όπως λένε πηγές, “έχει απαγορεύσει στην κ. Καίτη Κουτσολιούτσου να τον επισκέπτεται”.

Η ίδια η Καίτη Κουτσολιούτσου σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιρρήσεις του γιου της πηγαίνει στα Τρίκαλα με την συνοδεία συγγενικών προσώπων της οικογένειας,  που δύσκολα ο Τζωρτζής θα μπορούσε να αρνηθεί να συναντήσει.

Η μεγάλη κόντρα (;) γιου και μητέρας ξεκίνησε (πιο ήπια στην αρχή ) ήδη  από τις εποχές που δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο της Folli Follie  και λέγεται οτι  “γιγαντώθηκε μετά την προφυλάκιση Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσου”.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι “ο Τζώρτζης θεωρεί ότι εκτός από τον πατέρα του και η μητέρα του η Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν ο  ιθύνων νους πίσω από την μεγαλύτερη κομπίνα εταιρείας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Ως εκ τούτου ο ίδιος θεωρεί ότι “παγιδεύτηκε καθώς όταν ανέλαβε CEO στην ουσία ήταν ανίσχυρος να κάνει οτιδήποτε. Το μεγάλο κόλπο ήδη είχε στηθεί”.

Πηγές θεωρούν ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου “παγίδευε στην ουσία τον γιο της με το να αποφασίσει να τον διορίσει CEO στην Folli Follie. Έγινε το εξιλαστήριο θύμα”.

Βέβαια σύμφωνα με την νομοθεσία, ο CEO μιας εταιρείας έχει την πλήρη ευθύνη σε ότι συμβαίνει μέσα σε μια επιχείρηση.

Ως εκ τούτου ειδικά ο Κουτσολιούτσος ως διευθύνων σύμβουλος, ανεξάρτητα ποιος η ποια σκέφτηκε και εξέλιξε την κομπίνα, φέρει ακέραια την ευθύνη των πράξεων του.

Η δική της Αγίας Οικογένειας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 δηλαδή λίγο πριν αποφυλακιστούν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Το 18μηνο των δυο εκπνέει τον Μάρτιο του 2022.  Η Καίτη Κουτσολιούτσου δεν προφυλακίστηκε αλλά θα δικαστεί στην ιδια δίκη καθώς την βαρύνουν πολλά κακουργήματα.

Η βίλα του Πάρι Λάτση

Προς πώληση, με αρχική τιμή στα 14,5 εκατ. δολάρια, βγάζει ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης μία εντυπωσιακή έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς, την οποία στο παρελθόν νοίκιαζε στον μεγιστάνα του hip-hop, Diddy.

Οι νέες business του Νίκου Βαρδινογιάννη

Ένα νέο ιδιαίτερα καλόγουστο bar –restaurant  με την υπογραφή της DKarchitects (Θάνος Δασκαρόλης και η Πολυτίμη Κυριακοπούλου) άνοιξε τις πύλες του στο Νέο ψυχικό.

Η περιοχή, μετά την απόφαση του Γιώργου και του Ανδρέα Πιτσιλή να μην λειτουργήσει εκ νέου το Gaspar,  ήταν πιο φτωχή όσον αφορά την νυχτερινή διασκέδαση.

Το νέο σικάτο bar-restaurant ονομάζεται ZEBRA και λέγεται ότι ανήκει στο επιχειρηματία Νίκο Βαρδινογιάννη του Βαρδή.

Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Βαρδινογιάννης, δεν έχει αφήσει την τύχη της νέας του εταιρείας σε άλλα χέρια,  καθώς ο ίδιος βρίσκεται αρκετά συχνά στο νέο του απόκτημα και ενημερώνεται για την πορεία της λειτουργίας του.

Ο Παναγιώτης Τρύφων και το Λονδίνο

Θυμάστε τον Παναγιώτη Τρύφων τον επιχειρηματία που στις 11 Φεβρουαρίου του 1998 είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ χρηματιστηριακής;

Η υπόθεση είχε τότε συνταράξει την χώρα καθώς η κατηγορία που τον βάρυνε ήταν απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Η εναντίον του ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 «περί καταχραστών του Δημοσίου».

Τόσο ο Παναγιώτης Τρύφων και ο συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν την αποδιδόμενη σε αυτούς κατηγορία περί των παράνομων συναλλαγών, εξαιτίας των οποίων φέρεται να υπέστη ζημία περίπου δύο δισεκατομμυρίων δραχμών το Αποθετήριο Τίτλων του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Λίγα χρόνια μετά ο Τρύφων αθωώθηκε και τώρα η στήλη πληροφορήθηκε (τελείως τυχαία) ότι ο ζει στο Λονδίνο και ασχολείται με τo Real Estate.

Οι business του πάνε μια χαρά.

Όλες οι αλλαγές στην αγορά

Τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά γίνεται χαμός.

Αποχωρήσεις. Μετακινήσεις μετάγραφες.

Οι εταιρείες αλλάζουν πρόσωπα είτε γιατί οι παλαιοί δεν κάνουν πλέον την δουλειά όπως θεωρούν τα αφεντικά είτε γιατί ενδυναμώνουν θυγατρικές τους η εσωτερικές διευθύνσεις εν όψει των επομένων ετών.

Ας δούμε αναλυτικά τις μετακινήσεις προσώπων στις τράπεζες.

Την πρόσληψη του Μιχάλη Τσαμόπουλου, από την 1η Δεκεμβρίου 2021, σε θέση εντεταλμένου γενικού διευθυντή της Τράπεζας ανακοίνωσε  η Alpha Bank. Ο κ. Τσαμόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Chief Digital Officer (CDO).

Ο Μίμης Κωστόπουλος επί 10 χρόνια επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,06#ifrm32{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig32:hover + #ifrm32,#ifrm32:hover,#trig32:active + #ifrm32,#ifrm32:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μετακινήθηκε ως CEO στην Χρηματιστηριακή του ομίλου (Alpha Finance).

Ο νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Alpha Bank είναι ο Ιάσωνας Κεπαπτσόγλου ερχόμενος από τη HSBC Λονδίνου.

Ο κ. Κίμων Βολίκας μετά από πολλά έτη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alpha Bank αποχωρεί και την θέση του αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Στο δυναμικό του τμήματος Ανάλυσης της Πειραιώς Χρηματιστηριακή εντάχθηκε ο Βασίλης Ρουμαντζής, μεταγραφή από την Optima, παλιά καραβάνα του χώρου με εμπειρία στην κάλυψη εταιριών από την βιομηχανία στην θέση του αποχωρήσαντος Βίκτωρ Λαμπάτε.

Σημαντικές αλλαγές υπήρξαν και στην Lamda Development.

Νέο πρόσωπο είναι ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, που θα αναλάβει το ρόλο του Chief Infrastructure & Controls Officer στην εταιρεία.

Από την Lamda αποχώρησαν ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Μπαλούμης με προορισμό την Lavifarm και ο Ζήσιμος Δανηλάτος.

O Δημήτρης Ζωντανός αποχώρησε από την θέση του αλλα παρέμεινε σύμβουλος στον CEO Οδυσσέα Αθανασίου.

Επίσης πριν λίγους μήνες ο κ. Γ. Δούκας αποχώρησε από το τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 1,29#ifrm172{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig172:hover + #ifrm172,#ifrm172:hover,#trig172:active + #ifrm172,#ifrm172:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μεταπηδώντας στο τμήμα διαχείρισης της Lamda Development.

Στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 2,21% 1,39#ifrm86{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig86:hover + #ifrm86,#ifrm86:hover,#trig86:active + #ifrm86,#ifrm86:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} νέος IR αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Μαμάκος ο οποίος προέρχεται από το IR του ΟΤΕ και ανέλαβε από χθες στην θέση του κ. Μιχάλη Τσαντίλα ο οποίος μετακινήθηκε εσωτερικά στην θέση του υπεύθυνου ESG του ομίλου.

 

H Attica Group και τα ξενοδοχεία

Σε επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο έχει αποφασίσει να προχωρήσει η  Attica Group ΑΤΤΙΚΑ 4,85% 1,08#ifrm43{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig43:hover + #ifrm43,#ifrm43:hover,#trig43:active + #ifrm43,#ifrm43:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μέσω της πρόσφατα συσταθείσας θυγατρικής, Attica Blue Hospitality.

Πρόεδρος της θυγατρικής είναι ο Κυριάκος Μάγειρας και αντιπρόεδρος και CEO ο Σπυρίδων Πασχάλης.

Αντίστοιχες θέσεις διατηρούν και στo ATTICA Group.

Στην μητρική δηλαδή στην MIG πρόεδρος είναι ο ιδιαίτερα έμπειρος τραπεζίτης Πέτρος Κατσούλας.

Η εταιρεία ATTICA Group είχε ένα Ισχυρό τρίτο τρίμηνο με πωλήσεις 148,3 εκατ. ευρώ (+30,6% y-o-y), μικτό περιθώριο 31,3% και περιθώριο EBITDA 31,7% ( 47,1 εκατ. ευρώ).

Τα κέρδη μετά από φόρους τριμήνου στα 32,7 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας τις ζημιές χρήσης του 9μηνου σε 1,31 εκατ. ευρώ.

Διαθέτει, όμως, ρευστότητα 93,8 εκατ. ευρώ και αχρησιμοποίητες γραμμές, ύψους 34 εκατ. ευρώ.

 

Ο προβληματισμός για την ΑΝΕΚ και η άρνηση του τραπεζίτη

Το πρόβλημα στην ΑΝΕΚ παραμένει.

Οι ισχυρές επιδόσεις του προηγουμένου τρίμηνου, δεν επαρκούν για να αντιμετωπισθεί το θέμα του υπερδανείσμου της.

Οι πωλήσεις έφτασαν τα 56 εκατ. ευρώ (+35%) στο Γ΄ τρίμηνο και τα EBITDA στα 13,1 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ. ευρώ πέρσι.

Στο 9μηνο τα EBITDA ανήλθαν σε 12,4 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ το 2020.

Όσον αφορά τα δάνεια της, πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει μια τράπεζα που αντιδρά στην συνολικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο λόγος;

Άγνωστος έως τώρα αλλά κάποιοι είναι εκνευρισμένοι!!!

Να σημειωθεί  ότι σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ANEK) από την Attica Group βρίσκονται οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η ΑΝΕΚ βαρύνεται με δανεισμό 250 εκατ. και επιπλέον υποχρεώσεις προς προμηθευτές και τρίτους 50 εκατ.

Η υπό συζήτηση συμφωνία προβλέπει σημαντική απομείωση του τραπεζικού δανεισμού και τη διασφάλιση της εξόφλησης των προμηθευτών.

Πιστωτές της ΑΝΕΚ είναι οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Attica Bank, σε πολύ μικρότερο ποσοστό συνεταιριστικές τράπεζες. Επίσης το επενδυτικό κεφάλαιο Cross Ocean, το οποίο έχει εξαγοράσει τα δάνεια της Εθνικής προς την ΑΝΕΚ με τίμημα σαφώς χαμηλότερο από την ονομαστική τους αξία.

Η OCEAN είναι το βαρόμετρο για την επίτευξη συμφωνίας.

Μεταξύ των μετόχων της ΑΝΕΚ ΑΝΕΚ 0% 0,08#ifrm34{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig34:hover + #ifrm34,#ifrm34:hover,#trig34:active + #ifrm34,#ifrm34:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} περιλαμβάνεται και η Τράπεζα Πειραιώς με ποσοστό της τάξης του 25%, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος και πιστωτής της Marfin Investment Group, η οποία ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group.

 

ΤΑ νέα πάρκα των ΕΛΠΕ και ο δανεισμός

Αναφορικά με τα πάρκα της EREN Hellas στη Νότια Εύβοια, που αγόρασαν τα ΕΛΠΕ,  προ ολίγων ημέρων υπάρχει εάν ζήτημα που δεν ανακοινώθηκε.

Για την ακρίβεια ανακοινώθηκε μόνο το τίμημα των 85 εκατ. ευρώ της συναλλαγής.  Όχι όμως και δανεισμός που αναλαμβάνει.

Συνήθως οι τράπεζες χρηματοδοτούν τέτοιες δουλείες με το 60 ;Eως 80% του κεφαλαίου,  καθώς θεωρείται από τις πιο σίγουρες επενδύσεις.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, την EREN Hellas, θυγατρική της Eren Renewable Energy S.A., η οποία ανήκει στον όμιλο Eren Groupe που ελέγχεται από την Total, την τρέχει στην πράξη ο Πάρης Μουράτογλου, ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στον χώρο των ΑΠΕ και της αιολικής ενέργειας.

Ο σοβαρός Πάρης Μουράτογλου είναι πατέρας του Πατρίκ Μουράτογλου, ο οποίος έχει την ομώνυμη διάσημη σχολή τένις και είναι ο coach του Στέφανου Τσιτσιπά.

Τα κέρδη Θεοδωρίδη – Σουρέτη

Με την πώληση από την Intradevelopment στην Κυπριακή εταιρεία Amicross του 50% της Devenetco δηλαδή της  ιδιοκτήτριας της έκτασης στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, εκτός από την Intracom ευνοήθηκαν και κορυφαία  στελέχη της  πωλήτριας εταιρείας.

Δηλαδή της Intradevelopment.

Μεταξύ  των ευνοημένων είναι οι μέτοχοι της Intrakat ΙΝΚΑΤ -0,51% 1,97#ifrm107{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig107:hover + #ifrm107,#ifrm107:hover,#trig107:active + #ifrm107,#ifrm107:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Δημήτρης Θεοδωρίδης και Πέτρος Σουρέτης.

Επίσης ευνοημένοι είναι οι  Σ. Μπακαγιάννης, Ι. Σχοινάς και Κ. Λαλαούνης.

Οι 5 τους κατείχαν 17,36% της Intradevelopment και θα εισπράξουν τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ ανάλογα με τα ποσοστά μετοχών που είχε ο καθένας.

Το τελικό τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 32,38 εκατ. ευρώ. Ακόμα όμως δεν έχει διευκρινισθεί  αν το ποσό αυτό αφορά στο αναλογούν σε Intracom ή στην κατά 82,64% θυγατρική της, Intradevelopment.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
business, business, φυλακες, folli follie, στην κ, alpha bank, attica bank, Χριστούγεννα, ski, london, oyster, τρικαλα, ιθύνων, καλοκαιρι, follie, γιου, νους, ελλαδα, ceo, ιδια, gaspar, zebra, δελτα, αθηνα, real, τραπεζες, alpha, cdo, αλφα, finance, hsbc, optima, εταιρεία, οτε, attica, group, αττικα, blue, mig, ebitda, ανεκ, κρητη, anek, cross, ocean, marfin, νέα, ελπε, hellas, θυγατρική, energy, απε, coach, intracom, προσφορες, υφίσταται, εθνικη τραπεζα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, δωρο πασχα 2012, real news, τραπεζα πειραιως, νεος παπας, η ζωη, το θεμα, αλφα, ανεκ, γνωση, δανεια, δουλεια, δουκας, ευβοια, θεμα, κοντρα, λονδινο, μεγα, μητερα, πειραιως, τυχη, alpha, attica, ceo, hsbc, marfin, oyster, real, αγορα, αλπεις, απε, αττικα, αττικη, εβδομαδες, βιλα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γιου, δελτα, δικη, δοθει, δυναμικο, εγινε, ευρω, υπαρχει, ελπε, επενδυσεις, εποχες, εταιρεία, ετη, ετων, ευθυνη, ζημια, ζωη, ιδια, υποθεση, υφίσταται, θυγατρική, ιασωνας, ιθύνων, κεφαλαιο, κιμων, λατσης, μιμης, μηνες, νικο, νοτια ευβοια, παντα, οικογενεια, ουσια, πηγαινε, πηγη, υπογραφη, πυλες, πωλησεις, βαρομετρο, ροναλντο, ρολο, σιγουρα, συζητηση, τιμη, τμημα, φυλακη, χαρα, ψυχικο, ιωαννης, group, ανηκει, attica bank, blue, coach, cross, δημητρης, δουλειες, ebitda, energy, folli follie, follie, gaspar, hop, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, intracom, index, κωστοπουλος, london, mig, νους, ocean, optima, πηγες, πληροφοριες, πωληση, ski, στην κ, σχοινας, τραπεζα, θεσεις, ξεκινησε, χερια, zebra
Τυχαία Θέματα
Τζώρτζης, Καίτη Κουτσολιούτσου, Νίκου Βαρδινογιάννη,tzortzis, kaiti koutsolioutsou, nikou vardinogianni