Γιατί χάλασε το deal της Fortnet με τον Μαρινάκη, πώς ο ΣΕΒ έσωσε την τιμή του με τον Παπαλεξόπουλο και ο πλειστηριασμός της Alpha Bank για το σπίτι μέλους γνωστής οικογένειας

Και επισήμως πανδημία

Η επίσημη αναβάθμιση του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ταράζει ακόμα περισσότερο τις αγορές κάτι που φάνηκε και στο άνοιγμα  και στο κλείσιμο της Wall Street (o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1464 μονάδων η 5,9%) . Σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι ένα δύσκολο πρωινό για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι πιέσεις μπορούν να αντισταθμιστούν από τα μέτρα που θα ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.  Επίσης και η Goldman Sachs

σε report της εξήγησε ότι «the party is over».

Χρειάζονται πυρηνικά όπλα

Τραπεζίτες με τους οποίους επικοινώνησε η στήλη τόνιζαν ότι πλέον χρειάζονται «πυρηνικά όπλα» από την πλευρά της ΕΚΤ και των εθνικών κυβερνήσεων στον «πόλεμο» αντιμετώπισης των συνεπειών που αφήνει στην οικονομία, τις τράπεζες και τις πληγείσες επιχειρήσεις ο κορωνοϊός.

«Δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτούνται μέτρα πρωτόγνωρης δράσης», έλεγαν στην στήλη.

Μέτρα για την ρευστότητα των επιχειρήσεων

Το αποτύπωμα που αφήνει ο κορωνοϊός στις επιχειρήσεις είναι ήδη πολύ βαθύ είτε πρόκειται για μεσαίες είτε πρόκειται για τις μεγάλες. Πόσω μάλλον σε κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι αερομεταφορές, η ναυτιλία κ.ά.

Πρέπει οι επιχειρήσεις αυτές να μείνουν ανοικτές, να μην απολύσουν/μειώσουν το προσωπικό τους και να αντέξουν όσο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και για όσο χρειαστεί μέχρι οι φαρμακευτικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο να καταλήξουν σε θεραπεία. Οπότε, μέχρι τότε τα μέτρα στήριξης πρέπει να είναι υπερβατικά και γενναιόδωρα.

Ο Κυριάκος το είπε, ο Αρχιεπίσκοπος το άκουσε;

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα που απηύθυνε εχθές προς τον ελληνικό λαό ήταν σαφής με το τι πρέπει να πράξει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το debate για το αν η Εκκλησία πρέπει να παραμείνει ανοικτή ή όχι έχει τραβήξει εις μάκρος και ήρθε η ώρα ο αρχηγός της να αναλογιστεί την ευθύνη και να την κλείσει για το κοινό! Θα το πράξει ή θα κυριαρχήσει ο σκοταδισμός; Αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος δεν καταλαβαίνει την ευθύνη που έχει;

Video ενημέρωσης στην Alpha Bank

Όποιος μπαίνει σε κατάστημα της Alpha Bank σε ολόκληρη την επικράτεια θα δει ότι υπάρχει ενημέρωση και οδηγίες προστασίας για τον κορωνοϊό σε video-wall.

Η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του από το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην χώρα να επιληφθούν το θέματος και να ενημερώνεται μέσα από τι δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας το πελατειακό κοινό, κυρίως στο κομμάτι των μέτρων προφύλαξης! Μαθαίνω, μάλιστα, ότι η Alpha έχει έτοιμο σχέδιο αντικατάστασης των υπαλλήλων που δουλεύουν στα καταστήματα σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει…

Η Χρυσή, το δάνειο των 2,5 εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός στην Σύμη

Η Χρυσή Βαρδινογιάννη του Γεωργίου θα βρεθεί τον Οκτώβριο αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό της διώροφης κατοικίας που έχει στο όμορφο και γραφικό νησί των Δωδεκανήσων, την Σύμη.

Η σπίτι – προφανώς ένα από τα αρχοντικά του νησιού με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική – βγαίνει στο σφυρί για δάνειο ύψους 2.577.960 ευρώ που έχει πάρει από την Alpha Bank. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 210.000 ευρώ.

Με βάση την ανάρτηση του πλειστηριασμού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών το σπίτι έχει τα εξής χαρακτηριστικά:  «Μία διώροφη οικοδομή (οικία) αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 48 τ.μ., πρώτο (Α) υπέρ το ισόγειο όροφο 48 τ.μ., στέρνα ισογείου εμβαδού 22,95 τ.μ. και αυλή ορόφου 22,95 τ.μ., κτισμένης σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Σύμης».

Ο Παπαλεξόπουλος είπε τελικά το ναι!

Ο ΣΕΒ έσωσε την τιμή του και μετά από πολλές αρνήσεις ισχυρών επιχειρηματιών κατάφερε να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Τιτάνα Δημήτρη Παπαλεξόπουλο να δεχθεί την πρόταση να γίνει πρόεδρος. Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν κουβαλά στην πλάτη της 116 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1902. Είναι μάλιστα η τσιμεντοβιομηχανία η οποία, χρησιμοποιώντας ελβετική πατέντα, κατασκεύασε τα Οχυρά του Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μήκους 4.251 μέτρων.

Η μητέρα του Δημήτρη όπως και ο ίδιος φυσικά είναι μέλη της παλαιότερης οικογένειας της Ελλάδας των Κανελλόπουλων που ίδρυσαν τον Τιτάνα. Επίσης ο πατέρας του Δημήτρη,  ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ την δεκαετία του 1980 επί της κυριαρχίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Τιτάν είναι η δεύτερη αρχαιότερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, μετά την Εθνική Τράπεζα, καθώς βρίσκεται στον «ναό του χρήματος» από το 1912.

Και το deal βγήκε από την πρίζα!

Ο λόγος για το ναυάγιο της εξαγοράς της Forthnet από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το deal δεν προχωρά και όπως πληροφορούμαι η Alpha Bank έβαλε όρους που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν ενώ οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες ήταν θετικές στην συμφωνία.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι όντως η Alter Ego στην επιστολή κατονομάζει τον αρμόδιο για το τμήμα διαχείρισης των NPL της Alpha Θ. Αθανασοπουλο. Εκτιμώ ότι το θέμα είναι πιο πολύπλοκο και έχει άλλους πρωταγωνιστές…

Keywords
Τυχαία Θέματα