Γιάννης Καλαφατάς (Mytilineos): Σε μερικά χρόνια θα ξεπεράσουμε το 1 GW στις ΑΠΕ

Στα σχέδια ανάπτυξης της Mytilineos στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναφέρθηκε ο CFO της εταιρείας Γιάννης Καλαφατάς, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο της Capital Link.

«Το 2022 θα έχουμε 300 MW Αιολικών Πάρκων σε λειτουργία» σημείωσε «και θα έχουμε ακόμη 600 MW φωτοβολταϊκών σε διάφορες χώρες, όπως Αυστραλία, Ισπανία, Ιταλία, Μ  Βρετανία και Κύπρο κυρίως, που είναι είτε υπό κατασκευή ή σε ώριμη φάση και είναι

έτοιμα προς κατασκευή».

Σε μερικά χρόνια από σήμερα στην Mytilineos θα ανήκουν πάνω από 1 GW ισχύος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είπε, από τα οποία τα 300 MW θα είναι αιολικά και τα υπόλοιπα φωτοβολταϊκά.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 2 GW, έργων φωτοβολταϊκών και έργων αποθήκευσης ενέργειας μέσω της METKA EGN, και διαθέτει ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο για πάνω από 2 GW έργων τα οποία θα κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια.

Θα αυξηθεί η ζήτηση για πράσινη ενέργεια

Την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά, ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί και έχει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ΑΠΕ, έκανε ο κ. Καλαφατάς,  μιλώντας για τις τάσεις σήμερα στην Ελλάδα. «Για να αναπτυχθούν υγιώς οι ΑΠΕ χρειάζεσαι μια σταθερή ζήτηση», τόνισε προβλέποντας πως αυτή η ζήτηση έρχεται.

Όπως είπε,  «έρχεται μια τεράστια άνοδος της ζήτησης για πράσινη ενέργειας από τη βιομηχανία και την αγορά. Θα πρέπει να έχουμε σύντομα μια μετάβαση από τις δημοπρασίες στις εμπορικές διμερείς συμφωνίες.

Σταδιακά όλος ο κόσμος στρέφεται στις επιχειρηματικές και εμπορικές διμερείς συμφωνίες και αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα