Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού για όσους επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου»

Σε τεστ για κορονοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Γερμανία από «περιοχές κινδύνου», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Είχε προηγηθεί συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το κρατίδιο της Βαυαρίας κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να ξεκαθαρίσει πώς θα καταστούν γρήγορα υποχρεωτικά τα τεστ στα αεροδρόμια προκειμένου να διασφαλιστεί

ότι οι παραθεριστές που επιστρέφουν στη χώρα δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι όσοι επιστρέφουν από διακοπές θα προκαλέσουν «πολλά μικρά Ισγκλ», αναφερόμενος στο αυστριακό θέρετρο σκι που ήταν η πηγή για κάποια από τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία.

«Χρειαζόμαστε υποχρεωτική διενέργεια τεστ στα αεροδρόμια και τη χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σέντερ σε συνέντευξη Τύπου. «Προετοιμάζουμε τα πάντα ούτως ώστε όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάς δώσει τη νομική βάση να μπορέσουμε να πατήσουμε αμέσως το κουμπί ‘start’».

Keywords
Τυχαία Θέματα