Γερμανία: Αναστολή μη αναγκαίων εγχειρήσεων ζητούν οι γιατροί

Κίνδυνος να φτάσουν στα όρια τους οι μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία. Ιατρικές οργανώσεις καλούν τα νοσοκομεία να αναστείλλουν μη απαραίτητες εγχειρήσεις για να επικεντρωθούν στην περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό.

Τη Δευτέρα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συνεδριάσει με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων για να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα των επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν το Νοέμβριο. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία.

Σειρά

γερμανικών ιατρικών οργανώσεων κρούουν σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την αναβολή μη αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων σε περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Προειδοποιούν, πως χωρίς αυτό το μέτρο σε πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα ξεπεραστεί σύντομα το όριο διαθέσιμων κλινών και θα είναι αδύνατο να διασφαλιστεί η φροντίδα όλων των ασθενών.

Σε αυτή την κατάσταση συμβάλουν αρκετοί παράγοντες: Ο αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού και συνεπώς ασθενών στις ΜΕΘ, ο περιορισμένος αριθμός κρεβατιών στην εντατική, αλλά και η άρνηση των διοικήσεων των νοσοκομείων να αναβάλουν μη αναγκαίες επεμβάσεις για οικονομικούς λόγους. Οι ιατρικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως χωρίς εγχειρήσεις τα νοσοκομεία δεν θα έχουν έσοδα και συνεπώς θα έχουν δυσκολίες να καλύψουν τα έξοδα τους. Προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες των νοσοκομείων από χειρουργικές επεμβάσεις που δεν είναι επείγουσες, καλούν το κράτος να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του γερμανικού ιατρικού οργανισμού DIVI, από τα 28.180 κρεβάτια στις ΜΕΘ τα 6.558 είναι ελεύθερα και τα 21.612 κατειλημμένα. Σε 3.340 από αυτά νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αναμένει πως ως το τέλος του μήνα ο αριθμός αυτών των ασθενών στις ΜΕΘ θα φτάσει τις 6.000.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Ανοσία της αγγέλης με εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού

Κορονοϊός: Απελπισία στην Γαλλία – Στέλνουν ασθενείς στην Γερμανία

Ακυρώθηκε η συνάντηση Δένδια-Μάας – Σε καραντίνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα