Γεωργαντάς: Παράδοση εγγράφων στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα στα ΚΕΠ

Για το νέο σύστημα άυλης συνταγογράφησης που τέθηκε σε εφαρμογή μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να πάνε στον γιατρό, αλλά μέσω της εφαρμογής θα κάνουν την αίτηση και με τον κωδικό που θα λαμβάνουν στο κινητό τους, οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο θα μπορούν να παραλάβουν τα φάρμακα από το φαρμακείο. Τόνισε ότι η λειτουργία είναι ακόμη

δοκιμαστική και χρειάζεται περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για να είναι σύντομα σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανακοίνωσε ότι για πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, μπορούν να καταθέτουν τηλεφωνικές αιτήσεις για έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις στα ΚΕΠ και να τους αποσταλούν χωρίς χρέωση στη διεύθυνση που οι ίδιοι θα καθορίζουν. Κατά την παράδοση των εγγράφων θα γίνεται και η ταυτοποίηση των προσώπων

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχουν κατατεθεί στις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr 30.000 αιτήσεις. «Δοκιμάστε το κι εσείς. Να είστε το 30.000 συν ένα», παρότρυνε ο κ. Γεωργαντάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα