Φθηναίνουν τα αυτοκίνητα!

Το επερχόμενο νομοσχέδιο θα φέρει και στα οχήματα την λογική της φορολογίας εισοδήματος. Αναμένεται σε δημόσια διαβούλευση άμεσα.

Μέχρι τώρα το Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζονταν κλιμακωτά με βάση την Αξία Λιανικής προ Φόρων του οχήματος. Αυτό οδηγούσε σε σκαλοπάτια και στρεβλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι εισαγωγικές εταιρείες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν την Αξία Λιανικής προ Φόρων των οχημάτων που εισήγαγαν κάτω από ένα όριο είτε των 17.000 είτε των 20.000

ή όπου άλλαζε η κλίμακα.

Πλέον η αλλαγή κλίμακας θα αφορά μόνο στο ποσό που την υπερβαίνει.

Δυστυχώς δε θα υπάρχει αφορολόγητο όπως στην φορολογία εισοδήματος αλλά τα πρώτα 14.000 θα φορολογούνται με 4%. Τα επόμενα 3.000 ευρώ έως τις 17.000 με 26%, τα επόμενα 3000 έως τις 20.000 με 53%, τα επόμενα 5000 ευρώ έως τις 25.000 με 62% και ούτε ο καθεξής.

Απ’ αυτό θα προκύψει ένα όφελος για τους καταναλωτές και σε τελική τιμή αλλά κυρίως σε επιλογές εξοπλισμού. Έτσι όσοι θέλουν να προσθέσουν συστήματα
ενεργητικής ή παθητικής ασφάλειας στο όχημά τους θα μπορούν να το κάνουν χωρίς παράλογες επιβαρύνσεις. Με το υπάρχον σύστημα μπορεί να ανέβαινε η τιμή κατά 5000 ή και 10.000 ευρώ για να βάλεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας. Τώρα θα ανεβαίνει μόνο με βάση την αξία του πακέτου. Οι μειώσεις σε καλά εξοπλισμένα οχήματα θα φτάσουν σε τετραψήφιο αριθμό.

Πέραν τούτου θα δούμε κίνητρα για τα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών ρύπων κάτω από 50gr CO 2. Μέχρι σήμερα το τέλος Ταξινόμησής του ήταν στο μισό τώρα θα
πέσει στο 25%. Θυμίζουμε πως τα ηλεκτρικά οχήματα δεν έχουν τέλος ταξινόμησης.

Οπότε εκεί εικάζεται πως θα δούμε ίσως όχι άμεσα κάποια μείωση του ΦΠΑ. Στο Τέλος Ταξινόμησης θα λαμβάνονται υπόψη και οι εκπεμπόμενοι ρύποι με τα υβριδικά (σ.σ: κάτω από 100 gr CO 2 ) να έχουν μείωση 5%.

Αντίστοιχα θα υπάρξει υπέρμετρη αύξηση στο τέλος ταξινόμησης των παλιών εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων (Euro 1,2,3,4) που μπορεί να φτάσει και σε τετραψήφιο ποσοστό.

Keywords
Αναζητήσεις
φθηναινουν τα αυτοκίνητα
Τυχαία Θέματα