Εύβοια: Στους επτά οι νεκροί από την κακοκαιρία – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο

21:17 9/8/2020 - Πηγή: Mononews

Στους επτά ανέβηκε ο αριθμός των  νεκρών από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Εύβοια, καθώς αργά το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας ηλικίας 40-45 ετών ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο σύζυγος του έκτου θύματος, της 38χρονης γυναίκας  που εντοπίστηκε νωρίτερα στην περιοχή της Αμφιθέας.

Μεταξύ των επτά θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά,

παρουσία της Πυροσβεστικής, και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γ. Ψαθά, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών και τα φονικά νερά παρέσυραν το μωρό μέσα από την κούνια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το εντοπίσουν λίγο αργότερα μέσα στις λάσπες και ενώ ήταν ήδη αργά.

Το πρωί, δύο ηλικωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή.Πρόκειται για ένας 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πλέον, η προσοχή των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται στο Μπούρτζι όπου αγνοείται ένας ακόμα άνδρας.

Συνολικά έγιναν 664 κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας, ενώ συνολικά 82 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί. Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν τα Πολιτικά, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε Λήλαντα, Βασιλικό, Ψαχνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα