Ευρωαγορές: Ένα βήμα πριν το νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Stoxx 600

Ανοδικά κινήθηκαν την Τρίτη τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριγμα στην θετική πορεία της Wall Street, την ώρα που συνεχίζεται η αισιοδοξία γύρω από τον μειωμένο αντίκτυπο στην οικονομία που μπορεί να έχει το νέο κύμα πανδημίας που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 15.963,70 μονάδες με άνοδο 0,81% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.181,11 μονάδες με κέρδη 0,57%. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε για μια ακόμα ημέρα κλειστό, σε ένα παρατεταμένο χριστουγεννιάτικο διάλειμμα.

Στο Μιλάνο

ο FTSE MIB έκλεισε στις 27.444,93 μονάδες με άνοδο 0,78%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 8.688,90 μονάδες με άνοδο 0,77%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 488,50 μονάδες, με άνοδο 0,62%, μια «ανάσα» μακριά από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του, στις 489,95 μονάδες, το οποίο είχε σημειωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Η άνοδος στα χρηματιστήρια της Ευρώπης έρχεται κόντρα στο νέο παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 1,44 εκατ. μολύνσεις σε μια μέρα.  Ωστόσο, η χαμηλή νοσηρότητα του νέου στελέχους της παραλλαγής Όμικρον, που ευθύνεται για την τεράστια άνοδο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς του, έχουν καθησυχάσει τους επενδυτές για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νέα μετάλλαξη στις οικονομίες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Stoxx 600 σημείωσε η αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδίων και τουρισμού TUI (4,25%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η νορβηγική εταιρεία παραγωγής υδρογόνου NEL ASA (-4,05%).

Υπενθυμίζεται πως οι περισσότερες αγορές στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσουν περιορισμένης έκτασης συνεδριάσεις την Παρασκευή, ενώ ο DAX θα κλείσει νωρίτερα την Πέμπτη και θα παραμείνει κλειστός την τελευταία εργάσιμη του 2021.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Οι τελευταίες αγορές πριν αλλάξει ο χρόνος σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Jumbo – Μεγάλος όγκος στη Μοτοδυναμική

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα