Ευρεία σύσκεψη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου – Ποια θέματα συζητήθηκαν

Ευρεία σύσκεψη εργασίας συγκάλεσε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Καταστήματος στην Μυτιλήνη, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Παρόντες στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οι βουλευτές Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Χίου Νότης Μηταράκης, Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου Αιγαίου και δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αντιπεριφερειάρχες,

εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και της Περιφέρειας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα ζητήματα λιμενικών Υποδομών, ακτοπλοΐας, νησιωτικής Πολιτικής, έργα αφαλατώσεων, η βίζα των Τούρκων επισκεπτών, η διασυνδέσεις με την Ηπειρωτική Ελλάδα και το μεταφορικό ισοδύναμο.

Στο χαιρετισμό του στη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς ανέφερε:

«Μέσα από τους Περιφερειακούς διαλόγους που έχουμε καθιερώσει, επιδιώκουμε την συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους για την αναζήτηση άμεσων και βέλτιστων λύσεων στα όποια ζητήματα υπάρχουν.

Ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα και τις αγωνίες και τις προτάσεις του Περιφερειάρχη μας ειδικά για το μεταναστευτικό, την ανάγκη βελτίωσης των διασυνδέσεων με άλλα λιμάνια της Ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος, την χορήγηση της Βίζας αλλά και το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σχεδιάζουμε την υλοποίηση μέτρων, ώστε να ενισχυθούν οι υποδομές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και το προσωπικό στις αναγκαίες υπηρεσίες.

Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς, στοχεύουμε στην προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα όλων των νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, βελτιώνοντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των νησιωτών μας, αλλά και των επισκεπτών σε αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Βορίδης για οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Ή λένε ψέματα ή μάς οδηγούν στη χρεωκοπία

Κεραμέως για υπόθεση Ασημακοπούλου: Έρευνα μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμία σκιά

Τον πρώτο κυνηγούν όλοι αλλά στη Ν.Δ. δεν έχουν πάρει είδηση

Keywords
Αναζητήσεις
evreia-syskepsi-gia-ta-nisia-tou-voreiou-aigaiou--poia-themata-syzitithikan.htm
Τυχαία Θέματα
Ευρεία, Βορείου Αιγαίου – Ποια,evreia, voreiou aigaiou – poia