Ευ. Πιστιόλης: Νέα διπλή παραγγελία για τάνκερ suezmax

Στην επέκταση του στόλου του προχωρά ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, με μία παραγγελία για δύο νεότευκτα τάνκερ suezmax, συνολικού ύψους κοντά στα 130 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραγγελία τάνκερ suezmax του Ευάγγελου Πιστιόλη μετά την επιστροφή του στον τομέα, από τον οποίο είχε αποχωρήσει το 2010. Είχε προηγηθεί μία παραγγελία στα ίδια ναυπηγεία για δύο suezmaxes χωρητικότητας 157.000 dwt,

που είχε στοιχίσει λιγότερα από 60 εκατ. δολάρια ανά πλοίο. Η Top Ships, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή, παρέλαβε τα δύο πλοία (Eco Bel Air και Eco Beverly Hills) το 2019 και είναι αμφότερα ναυλωμένα από την BP για τρία χρόνια, έναντι 25.000 δολαρίων ημερησίως. Σημειώνεται ότι η Top Ships έχει προχωρήσει σε συμφωνία sale-and-leaseback με την CMB Financial Leasing για τα δύο πλοία.

Η νέα παραγγελία έγινε στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας από τον ιδιόκτητο βραχίονα της Central Group του Ευάγγελου Πιστιόλη και αφορά στην κατασκευή δύο τάνκερ χωρητικότητας 158.000 dwt το καθένα, προς παράδοση εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 (το ένα θα παραδοθεί εντός του α’ τριμήνου 2021 και το δεύτερο στο β’ τρίμηνο του ίδιου έτους), με ανθρώπους της αγοράς να παρατηρούν πως η ημερομηνία παράδοσης είναι αρκετά σύντομη.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το TradeWinds, η παραγγελία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα και δεν περιλαμβάνει οψιόν για επιπλέον πλοία, ενώ η εγκατάσταση scrubbers θα στοιχίσει στον Έλληνα εφοπλιστή περίπου 4,5 εκατ. δολάρια ανά πλοίο, ανεβάζοντας το κόστος του καθενός κοντά στα 65 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Πιστιόλης είναι τακτικός πελάτης της Hyundai Heavy Industries και έχει αρκετά πλοία υπό κατασκευή σε γιάρδες των ναυπηγείων. Σύμφωνα με το VesselsValue, η εταιρεία Central Mare του εφοπλιστή έχει υπό κατασκευή επτά τάνκερ MR στη γιάρδα Hyundai Mipo, εκ των οποίων τα τέσσερα πρόκειται να παραδοθούν φέτος και τα άλλα τρία το 2021. Στην ίδια γιάρδα βρίσκονται υπό κατασκευή τρία τάνκερ MR για λογαριασμό της Top Ships, που αναμένεται να παραδοθούν φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα