Ασταθής επιχείρηση «άνοιγμα» στο Χρηματιστήριο πριν τις ανακοινώσεις για τους δείκτες MSCI

Σε αρνητικό έδαφος έχει γυρίσει ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. με τον τζίρο να είναι… αναιμικός, μετά την θετική απόφαση του οίκου Moody’s για την Ελλάδα και εν αναμονή ανακοινώσεων για τους δείκτες MSCI.

Ο ΓΔ επιχείρησε να πάρει αρχικά αποστάσεις από τις 600 μονάδες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, και πλέον καταγράφει απώλειες 0,10%, λίγο πάνω από τις 603 μονάδες.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις διεθνείς αγορές, οι οποίες έχασαν επίσης τα αρχικά κέρδη που έφερε η

αισιοδοξία για το άνοιγμα της οικονομίας, με τη χαλάρωση των περιορισμών. Την ίδια ώρα, παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η κίνηση της αγοράς θα παραμείνει, κατά κάποιον τρόπο, «ελεγχόμενη», αφού ένα σημαντικό κάτι των θετικών εξελίξεων έχει ήδη σε κάποιον βαθμό προεξοφληθεί και, επιπλέον, επικρέμεται η ετυμηγορία της Morgan Stanley για τις αλλαγές στους δείκτες MSCI (βράδυ Τρίτης), η οποία επηρεάζει και αυτή τη στάση των επενδυτών. Κι αυτό γιατί ενδεχόμενες διαγραφές θα αυξήσουν τις εκροές από «χαρτιά» της ελληνικής αγοράς.

Παρ’ όλα αυτά, καταγράφεται επιλεκτικό ενδιαφέρον, καθώς σήμερα αίρεται το lockdown στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.

Σε υψηλότερα επίπεδα οι τράπεζες, που διατηρούν το θετικό πρόσημο, αν και έχουν περιορίσει τα κέρδη.

Μεγάλη άνοδος για την Intralot που γράφει κέρδη άνω του 12%.

Κέρδη και για Aegean.

Σε τροχιά ανόδου και η μετοχή της Jumbo, που ανοίγει σήμερα μετά την άρση των σχετικών περιοριστικών για τη λειτουργία των καταστημάτων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα