Ενημέρωση Δένδια στα κόμματα για την τουρκική προκλητικότητα

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους εκπροσώπους των κομμάτων είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν ζητήσει να υπάρχει ενημέρωση και να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής .

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον νέο υψηλό εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell), διάδοχο της Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να εστιασθούν στις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελληνική αντιπροσωπεία

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής του NATO, αλλά και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

The post Ενημέρωση Δένδια στα κόμματα για την τουρκική προκλητικότητα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα