Εν αναμονή των αξιολογήσεων από S&P και DBRS

Διπλή αξιολόγηση σήμερα για την Ελλάδα, με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s και DBRS να δημοσιοποιούν τις ετυμηγορίες τους, μετά και τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ β’ τριμήνου.

Οι δύο οίκοι αξιολόγησης θα ανακοινώσουν τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας το 2021, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε αξιολογήσεις και σε επίπεδο μικροοικονομίας.

Στις 26 Απριλίου ο S&P είχε επιβεβαιώσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας

στη βαθμίδα «BB-», αναθεωρώντας ωστόσο το outlook σε σταθερό από θετικό, λόγω των δυσμενών συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία. Από την πλευρά του, ο οίκος DBRS έχει αξιολογήσει την ελληνική οικονομία σε ΒΒ Low.

Σε σημείωμά του προ λίγων ημερών ο καναδικός οίκος έδωσε μια πρόγευση του τι πρόκειται να πράξει σήμερα, καθώς, όπως ανέφερε, στους έξι μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την προηγούμενη αξιολόγησή του, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε γρήγορα και έγκαιρα στην κρίση της πανδημίας και κατάφερε να αποτρέψει τη δημιουργία μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

Τη σκυτάλη των αξιολογήσεων θα πάρει στις 6 Νοεμβρίου η Moody’s και στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται η αξιολόγηση από τη γερμανική Scope Ratings.

Keywords
Τυχαία Θέματα