Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου – Επί τόπου η αντιτρομοκρατική

Ύποπτο δέμα, το οποίο αποδείχθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στου Ζωγράφου.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε από αγνώστους σε μαντρότοιχο απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε σακίδιο.

Πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη, αφού βρήκαν στο σακίδιο καλώδια, ρολόι, συνδεσμολογία και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μάλιστα, όπως έγινε

γνωστό αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες είχαν κατασκευάσει μία κανονική βόμβα, γεμάτη καρφιά. Πιο συγκεκριμένα, η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε σωλήνα οικοδομών, ο οποίος ήταν μέσα σε πλαστικό δοχείο γεμάτο καρφιά!

Πυροτεχνουργοί ερευνούν για στοιχεία μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Είναι άγνωστο γιατί ο μηχανισμός δεν εξερράγη. Όπως εκτιμάται, ωστόσο, στόχος των δραστών, μέσω της τοποθέτησης της βόμβας, ήταν να προχωρήσουν σε «τυφλό» χτύπημα, χωρίς προειδοποίηση, επιδιώκοντας τυχαία θύματα από την επίθεση.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πυροτεχνουργοί ερευνούν για στοιχεία μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Εκτός από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών επί τόπου βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανές του ΕΚΑΒ.

Ήδη οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη και από την Αντιτρομοκρατική αναζητούν την πατρότητα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πυροτεχνουργοί ερευνούν για στοιχεία μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου
Keywords
Τυχαία Θέματα