Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 η ΝΔ, στις 3 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Άνοδο τάση της ΝΔ, που ξεπερνά πλέον τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αλλά και απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη δείχνει η μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Το 40,1% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Μάλιστα, το άνω όριο του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον στο 36,5% – προσεγγίζει δηλαδή τα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου του 2023.

Στις τρεις μονάδες διαμορφώνεται πλέον το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

έναντι του ΠΑΣΟΚ – 15,2% έναντι 12,2% στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί πολύ μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όμως, στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 10,1% έναντι 6,6% που λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν «κλειδώνει» την δεύτερη και την τέταρτη θέση.

Το προφίλ των αναποφάσιστων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων – οι 6 στους 10 είναι γυναίκες και το 47% είναι στις ηλικίες από 45 έως 65 ετών, ενώ μόνον ο ένας στους πέντε είναι στην ομάδα από 17 έως 34 ετών. Το 39% των αναποφάσιστων είναι ψηφοφόροι της ΝΔ, το 15,3% προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 12,4% από το ΠΑΣΟΚ. Σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων – 7,3% – προέρχονται και από το ΚΚΕ. Σε επίπεδο αυτοτοποθέτησης, το 42,9% των αναποφάσιστων προέρχονται από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Η Δημοσκόπηση:

Διαβάστε επίσης:

Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές: Απώλειες 6% για τη Siemens, άλμα 16% για τη βρετανική BT

Θεοχάρης: Τροπολογία που θα ορίζει τα επιτόκια για τη ρύθμιση χρεών των φορολογουμένων

FAW-Volkswagen: Επένδυση 290 εκατ. ευρώ στην Κίνα

Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-marc-pano-apo-ta-pososta-tou-2019-i-nd-stis-3-monades-i-diafora-syriza--pasok.htm
Τυχαία Θέματα