Δημήτρης Κρις: Από την Νέα Υόρκη στα βουνά της Θράκης – Όταν το τσάι του βουνού γίνεται ντοκιμαντέρ

Τσάι του βουνού. Ένα από τα πιο αγνά βότανα στης ελληνικής φύσης που έχει κατακτήσει όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, από το Λονδίνο, το Μπέβερλι Χιλς και το Λος Άντζελες ως την Νέα Υόρκη και αλλού κρύβει πίσω του ένα όνομα: Δημήτρης Κρις.

Έλληνας, φυσικά, αλλά γεννημένος στην Νέα Υόρκη, που επέστρεψε στα πάτρια και

ειδικά στα βουνά της ακριτικής Θράκης για να αναδείξει ένα τοπικό προϊόν. Μια προσπάθεια, που ανταμείφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ένας λόγος για να περιληφθεί  στη σειρά της ΕΡΤ -2 «Ες αύριον τα σπουδαία» με «Πορτρέτα του Αύριο». Γιατί ένα πορτρέτο του νέου επιχειρηματία Δημήτρη Κρις παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Σπύρος Ταραβήρας σήμερα στις 8,30 τα βράδυ.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «…του βουνού» παρακολουθεί όλη την παραγωγή από την αρχή της ως το τελικό προϊόν, δείχνοντας τα στάδιά της και τα μυστικά της επιτυχίας: Την βιολογική καλλιέργεια του τσαγιού του βουνού με τις πατροπαράδοτες από αιώνες τεχνικές, χωρίς χημικά πρόσθετα ή άλλες χρωματικές προσμίξεις κατά την επεξεργασία του, κάτι που αποτέλεσε την πρώτη και βασική προϋπόθεση. Αλλά και την δυνατότητα που προσφέρθηκε στους ντόπιους καλλιεργητές να ξαναγυρίσουν στα χωράφια τους, τα οποία είχαν εγκαταλείψει μετά την παύση της καλλιέργειας του καπνού, που είχε κριθεί ασύμφορη. Δημιουργήθηκαν έτσι νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στους πληθυσμούς της Θράκης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», που βρίσκεται ήδη στον έκτο κύκλο της προβάλλει νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές, που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Διαδικασία παραγωγής του τσαγιού

Keywords
Τυχαία Θέματα