Δημήτρης Κουτσολιούτσος (Folli Follie): «Ο Θεός είμαι εγώ» – Ένα άρθρο παρέμβαση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα

18:31 6/2/2020 - Πηγή: Mononews

Γαλλία 1655: Ο Λουδοβίκος ο 14ος, έχοντας την έπαρση του πανίσχυρου βασιλιά, είπε εκείνη την εποχή: «L’etat, c’est moi». Δηλαδή «το κράτος είμαι εγώ».

Ελλάδα 2020: Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο άνθρωπος που φέρεται σύμφωνα με τους εισαγγελείς να είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της Ελλάδας, σαν άλλος Λουδοβίκος,  είπε χθες σε ολόκληρο το ελληνικό κράτος (υπουργούς, ανακριτές, εισαγγελείς): «Η Folli Follie

είμαι εγώ».

Τι ακριβώς έγινε χθες; Ο βασικός μέτοχος και κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας ζήτησε, με επιστολή προς την Folli Follie, να αλλάξει η σημερινή διοίκηση και να τοποθετούν πρόσωπα της αρεσκείας του.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος ζήτησε να αντικατασταθούν ο πρόεδρος Αβ. Γούναρης και τα μέλη Κυριακός, Κεφαλογιάννης και Κανελλόπουλος (ο τελευταίος παραιτήθηκε αργά χθες το βράδυ).

Μάλιστα, ζητά η παραπάνω πρόταση να περιληφθεί στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Folli Follie, c’est moi

Όλα αυτά τα κάνει ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος τη στιγμή που του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα και του έχουν δεσμευθεί τραπεζικοί λογαριασμοί. Όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στην σύζυγό του Καίτη και στον γιο του Τζώρτζη. Στην ουσία ο Κουτσολιούτσος με αυτή του την κίνηση είναι σαν να υποτιμά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όλους τους Έλληνες υπουργούς. Ακόμα και τον αρχηγό τους ελληνικού κράτους που είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλά κυρίως υποτιμά την ελληνική δικαιοσύνη. Και κυρίως τους ανακριτές καθώς η υπόθεση του βρίσκεται στην ανάκριση από τον Δεκέμβριο του 2018. Και ακόμα δεν έχει κληθεί να απολογηθεί.

Έσωσε τα προσχήματα

Ευτυχώς που νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπό την κ. Βασιλική  Λαζαράκου,  έσωσε την τιμή του κράτους καθώς διέταξε τους ανθρώπους της να κάνουν έφοδο στα γραφεία της Folli Follie.

Σε μια επίδειξη δύναμης προς τον ιδρυτή της Folli Follie που σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις,  μεταξύ άλλων, πλαστογραφούσε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τι απάντηση λοιπόν έχει να μας δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωσταντίνος Τσιάρας για όλα αυτά;  Του αρέσει που ένας επιχειρηματίας όπως ο κ. Δημήτρης  Κουτσολιούτσος συμπεριφέρεται σαν να είναι η εταιρία δικιά του; Του αρέσει που για μια ακόμα φορά η υπόθεση αυτή εκθέτει για την χώρα διεθνώς;

Τα ανέχεται αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οργώνει όλο τον πλανήτη κι συζητάει να έλθουν στην Ελλάδα διεθνείς επενδυτές; Πως θα έλθουν οι διεθνείς επενδυτές όταν όλοι ζητάνε από το δικαστικό σύστημα να διεκπεραιώνει ταχύτατα τις υποθέσεις;

Ας καλέσει έναν οποιονδήποτε επιχειρηματία η τραπεζίτη στο γραφείο του ο (γιατρός στο επάγγελμα) Κωνσταντίνος Τσιάρας. Και ας τον ρωτήσει για την Folli Follie και για την επίδραση που έχει στο εξωτερικό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα η υπόθεση είναι ανοικτή. Να δούμε τι θα του απαντήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα