Διεθνείς συμφωνίες για Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές με Κίνα και Ισραήλ
Ομόφωνα ψηφίστηκαν σήμερα από τη Βουλή τρία σχέδια νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν στην κύρωση των παρακάτω διεθνών Συμφωνιών, μεταξύ της Ελλάδα της Κύπρου, της Ιορδανίας, της Κίνας και του Ισραήλ, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:
1. «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας,
2. «Κύρωση της Συμφωνίας για την ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Συμπαραγωγής μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».
3. «Κύρωση της Συμφωνίας για κινηματογραφική συμπαραγωγή μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ».
Στην ομιλία της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σύμβαση που αφορά την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ιορδανίας, σκοπός της οποίας «είναι η προώθηση της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων χωρών για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών και συγκεκριμένα για την πρόληψη της κλοπής, της παράνομης ανασκαφής, της εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών».
«Η υιοθέτηση των υπό κρίση ρυθμίσεων εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών και ιδίως για την πρόληψη της κλοπής, της παράνομης ανασκαφής, της εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών. Θεωρώ ότι η ψήφιση της συμφωνίας μόνο θετικό ρόλο μπορεί να έχει. Προφανώς δεν αρκούν μόνο τα θεσμικά κείμενα. Όμως μπορούν να διευκολύνουν την προσπάθεια επαναπατρισμού των μνημείων που έχουν εξαχθεί παράνομα από τις χώρες, στην πολιτιστική κληρονομιά των οποίων ανήκουν», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.
«Όσον αφορά τις δύο άλλες συμβάσεις με την Κίνα και με το Ισραήλ, η συμφωνία με την Κίνα υπεγράφη τον Ιούλιο του 2017 και σκοπός της είναι η προώθηση της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων χωρών για την ενδυνάμωση των κινηματογραφικών σχέσεων, αλλά και εν γένει της οπτικοακουστικής παραγωγής, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα. Παράλληλα, διευκολύνεται σημαντικά η προβολή του ελληνικού πολιτιστικού δυναμικού σε μια χώρα με μεγάλη δυναμική στο παγκόσμιο στερέωμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού.
«Η ψήφιση της Συμφωνίας αναμένεται να διευκολύνει τη δικτύωση μεταξύ των απασχολούμενων στον οπτικοακουστικό τομέα, αλλά και στην προσέλκυση κινεζικών παραγωγών στη χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημιουργική οικονομία. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι θα διευκολυνθεί η προβολή του ελληνικού πολιτιστικού δυναμικού στην Κίνα, η οποία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας, όπως και στη σύγχρονη δημιουργία και θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ο προνομιακός συνομιλητής της στη Δύση για θέματα πολιτισμού εξαιτίας της αρχαιότητας του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό το οποίο συνήθως λέγεται και το ξέρετε είναι ότι η Κίνα είναι ο αρχαιότερος πολιτισμός στην Ανατολή και ο ελληνικός στη Δύση. Τα ίδια ισχύουν και αναφορικά με τη σύμβαση με το Ισραήλ», συμπληρώσε μεταξύ άλλων η κ. Μενδωνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- H Αθήνα διαψεύδει το ΝΑΤΟ για τα περί συμφωνίας Ελλάδας και Τουρκίας – Τι είπε η Μέρκελ με τον Ερντογάν
- Γηροκομείο Μαρούσι: Απαντήσεις Πατούλη για την άδεια λειτουργίας
- Η Cardi B είναι το νέο πρόσωπο της Balenciaga
- Με έναν πομποδέκτη η διέλευση από όλα τα διόδια από τον Νοέμβριο
- Κιλκίς: Ζητούν ψευδή πιστοποιητικά από γιατρούς για να μη φορέσουν μάσκα
- Κορονοϊός: Γιατροί στο Κιλκίς καταγγέλλουν ότι πολίτες ζητούν ψευδή πιστοποιητικά
- Τα φώτα στην Ακρόπολη. Νέος νυχτερινός φωτισμός για τα μνημεία
- Σε χαμηλό εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός
- Κιλκίς: Ζητούν ψευδή πιστοποιητικά από γιατρούς για να μην φορέσουν μάσκα ή να αποφύγουν το πρόστιμο
- Η Αθήνα “αδειάζει” Στόλτενμπεργκ: Διαψεύδει τη συμφωνία για τεχνικό διάλογο με την Τουρκία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Τα φώτα στην Ακρόπολη. Νέος νυχτερινός φωτισμός για τα μνημεία
- Διεθνείς συμφωνίες για Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές με Κίνα και Ισραήλ
- Τραμπ: Προτρέπει τους πολίτες να ελέγξουν τις επιστολικές τους ψήφους στα εκλογικά κέντρα
- Κορονοϊός: Πάνω από 860.000 οι νεκροί
- Στα 1,709 δισ.€ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον Ιούλιο

- Τελευταία Νέα Mononews
- Διεθνείς συμφωνίες για Κινηματογραφικές Συμπαραγωγές με Κίνα και Ισραήλ
- Κορονοϊός: Πάνω από 860.000 οι νεκροί
- Στα 1,709 δισ.€ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον Ιούλιο
- Τα φώτα στην Ακρόπολη. Νέος νυχτερινός φωτισμός για τα μνημεία
- Τραμπ: Προτρέπει τους πολίτες να ελέγξουν τις επιστολικές τους ψήφους στα εκλογικά κέντρα
- Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο – Διαψεύδει η Αθήνα
- Στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Δένδιας- Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ
- Βρετανία: 1.735 νέα κρούσματα τo τελευταίο 24ωρο
- Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στις ανάγκες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Συμφωνία της Orange Be Global για πρότυπο πάρκο στην Αίγυπτο
- Κιλκίς: Ζητούν ψευδή πιστοποιητικά από γιατρούς για να μη φορέσουν μάσκα
- Γηροκομείο Μαρούσι: Απαντήσεις Πατούλη για την άδεια λειτουργίας
- Κορονοϊός: Γιατροί στο Κιλκίς καταγγέλλουν ότι πολίτες ζητούν ψευδή πιστοποιητικά
- ΝΑΤΟ: Συνεδρίαση στις Βρυξέλλες με θέμα τη δηλητηρίαση Ναβάλνι
- Υπόθεση Ναβάλνι: Πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία για παραδειγματική τιμωρία
- Ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως
- H Αθήνα διαψεύδει το ΝΑΤΟ για τα περί συμφωνίας Ελλάδας και Τουρκίας – Τι είπε η Μέρκελ με τον Ερντογάν
- ΝΑΤΟ: Συζητά την Παρασκευή τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι
- Φ. Γεννηματά : Το ΕΣΥ φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ