Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο – Από την αρχή η διαδικασία

Ανυπόγραφα απέστειλε πίσω στο Μαξίμου η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας τα δύο σχέδια προεδρικών διαταγμάτων την προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν την επιλογή του νέου προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Από την στιγμή που τα δύο κείμενα δεν υπεγράφησαν από τον κ. Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ, ούτε δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση. Πλέον η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από το μηδέν, με την σύσταση της

νέας Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου, και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την επερχόμενη διάλυση της Βουλής και την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επιλέξει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κυρία Ειρήνη Καλού και για εισαγγελέα την κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κυρία Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

The post Δεν υπέγραψε ο Παυλόπουλος τις αλλαγές ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο – Από την αρχή η διαδικασία appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα