Δανάη Μπεζαντάκου: Να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις για την πράσινη μετάβαση

Ο ναυτιλιακός Οργανισμός, Navigator, πραγματοποίησε εκδήλωση, που περιελάμβανε συζητήσεις γύρω από το μέλλον της ναυτιλίας.

Η Δανάη Μπεζαντάκου, διευθύνουσα σύμβουλος, επισήμανε χρέος μας είναι να σφυρηλατήσουμε το μέλλον της ναυτιλίας και να προτείνουμε στους νομοθέτες στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΙΜΟ

πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, την ναυτική εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση, την κοινωνική υπευθυνότητα ESG και την προμηθευτική ναυτιλιακή αλυσίδα.

Όσον αφορά στα πρότυπα ESG, η Δανάη Μπεζαντάκου, αναφέρθηκε ότι η εφαρμογή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευθυγράμμιση και εναρμόνιση της ναυτιλίας με τις ανάγκες της κοινωνίας και της νομοθεσίας.

Αναφερόμενη στην εφοδιαστική αλυσίδα, Δανάη Μπεζαντάκου, υπογράμμισε ότι στην ναυτιλία δεν δίνεται έμφαση στην αποθήκευση των προμηθειών, αλλά επειδή το πλοίο ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο αυτό που έχει σημασία είναι η ευελιξία των τρόπων διακίνησης του ναυτιλιακού εφοδίου και οι ανάγκες του πλοίου.

Επίσης, για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, η Δανάη Μπεζαντάκου, τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η συλλογή πληροφοριών από το πλοίο και η μετάδοση τους στο γραφειο για να αξιοποιηθούν από το κατάλληλο προσωπικό.

Επίσης, είπε ότι στα νεότευκτα πλοία έχουν ενσωματωθεί μεγάλες δυνατότητες ψηφιακής τεχνολογίας και σταδιακά υιοθετείται η τεχνητή νοημοσύνη Artificial Intelligence σε όλες τις λειτουργίες και τα συστήματα, με στόχο να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις και να εξασφαλίζεται η προληπτική συντήρηση των πλοίων.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο του ομίλου Navigator θα γίνει 20 έως 22 Σεπτεμβρίου στις Οινούσσες και στην Χίο.

Διαβάστε επίσης:

East Med Yacht Show: Στον Πόρο δύο ναυτικά σαλόνια τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο

Μελίνα Τραυλού: Νέα δωρεά πέντε οχημάτων στην Πυροσβεστική αξίας 2,5 εκατ. ευρώ

Αντώνης Κομνηνός: Πωλήσεις bulkers από την Target Marine σε υψηλές τιμές

Keywords
Αναζητήσεις
danai-bezantakou-na-proteinoume-realistikes-lyseis-gia-tin-prasini-metavasi.htm
Τυχαία Θέματα