Δ. Κλώνης: «Η Ιντρακόμ θα γίνει μία καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής μετρητών»

Στην 5ετία που διανύουμε η Ιντρακόμ θα γίνει μία καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής μετρητών, είπε κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Δημήτρης Κλώνης.

Θέτοντας τους στόχους της Ιντρακόμ για την πενταετία 2019 – 2023 ο κ. Κλώνης όρισε τέσσερις παράγοντες προκειμένου αυτοί να συντελεστούν

–          Υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων. Δηλαδή, η Ιντρακόμ να ξεπεράσει σε κύκλο εργασιών το 1 δισ. συρώ.

–          Τα κέρδη της μητρικής εταιρείας να σημειώνουν

κάθε χρόνο αυξητικές τάσεις, στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων που τα κέρδη τους είναι ανάλογα του τζίρου που πραγματοποιούν.

–          Εκμετάλλευση των ακινήτων, που σημαίνει ότι ο καθαρός δανεισμός θα βαίνει μειούμενος, και

–          Θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.

Αυτά μπορούν να επιτευχθούν πλέον, σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, όπως φαίνεται ότι δημιουργείται πια στην Ελλάδα.

Ο κ. Κλώνης μίλησε για την τρέχουσα 5ετία, διότι στα προηγούμενα πέντε χρόνια, μπήκαν οι προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση του ομίλου.

Συγκεκριμένα, η Ιντρακόμ το 2015 πραγματοποιούσε κύκλο εργασιών 377 εκατ. ευρώ και το 2019 θα αγγίξει τα 520 εκατ. ευρώ.

Το EBITDA το 2015 ήταν στα 23 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται περί τα 36 εκατ. ευρώ. Και ο δανεισμός το 2015 ήταν 100 εκατ. ευρώ και φέτος 115 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη προ φόρων έτρεξαν με υπερδιπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον δανεισμό της εταιρείας.

Άλλωστε, η Ιντρακόμ αποτελεί  μία από τις 30 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις βάσει του τζίρου τους και των ιδίων κεφαλαίων της, μία από τις 40 με βάση το EBITDA και την κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο, που πλέον ξεπερνάει τα 85 εκατ. ευρώ  και μία από τις 20 ως προς τον καλύτερο εργοδότη.

Στο σημείο αυτό, κατά τη Γενική Συνέλευση, μέτοχος μειοψηφίας εξήρε το γεγονός ότι ο όμιλος μέσα στην κρίση προσέλαβε 358 εργαζόμενους.

The post Δ. Κλώνης: «Η Ιντρακόμ θα γίνει μία καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής μετρητών» appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα