Χρήστος Μεγάλου (Delphi Forum): Από το 2021 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

19:18 9/6/2020 - Πηγή: Mononews

Την εκτίμηση ότι το 2021 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η οποία θα είναι βιώσιμη και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια έκανε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο Delphi Forum. Αναφέρθηκε στην πανδημία και στις αλλαγές που έφερε και τόνισε ότι πλέον ο στόχος της χώρας είναι η επιστροφή στην πορεία ανάπτυξης.

Είπε:

«Η πανδημία του κορονοϊού αποδείχθηκε σε μια έκτακτη κατάσταση χωρίς προηγούμενο για τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Επηρέασε κάθε πλευρά

της ζωής μας και επαναπροσδιόρισε  όλες μας τις προτεραιότητες.

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο άδειασαν και οι διεθνείς συγκοινωνίες σταμάτησαν και η έκτακτη κατάσταση του τομέα της υγείας έγινε  και έκτακτη κατάσταση του τομέα της οικονομίας.

Η Ελλάδα ήταν τυχερή και λειτούργησε έγκαιρα και αποφύγαμε τη χειρότερη πλευρά της πανδημίας μέχρι τώρα κάτι που πετύχαμε με γρήγορες κινήσεις και ισχυρή καθοδήγηση από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της υγείας. Σήμερα επικρατεί αισιοδοξία και επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Καθώς όμως βγαίνουμε από το lockdown είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το μέλλον μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως το παρελθόν.

Αλλαγές στην ψηφιοποίηση της οικονομίας και στην υιοθέτηση νέων συνθηκών στην εργασία που διαφορετικά θα χρειαζόντουσαν χρόνια να υλοποιηθούν έγιναν σχεδόν εν μια νυκτί και ήρθαν για να μείνει.

Και τώρα πρέπει να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα με ένα στόχο, πώς θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το μέγεθος του μηχανισμού υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησαν να αναβιώσει η οικονομία καθώς η κρίση φεύγει.

Η τράπεζα Πειραιώς  προσέφερε ρευστότητα στην αγορά μέσω συμφωνιών αναστολής δανεισμού στους πελάτες της και συνεχίζει να δανείζει. Συνολικά έχει διαθέσει 2,2 δισ. μέχρι σήμερα έχοντας φτάσει στο μισό του στόχου για το 2020 των 4,9 δισ. ευρώ.

Αντιμετωπίζουμε καιρούς πρόκληση αλλά η βελτίωση στην οικονομία τα τελευταία χρόνια μαζί με τη δουλειά μας δίνουν αισιοδοξία, ότι έχουμε την ικανότητα να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση.

Πιστεύω ότι το 2021 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που  θα μας βάλει σε μια πορεία ανάπτυξης   βιώσιμης για τα επόμενα χρόνια»

Keywords
Τυχαία Θέματα