Χρηματιστήριο: Βγαίνει αντίδραση, επιστρέφει το ενδιαφέρον

12:01 4/2/2020 - Πηγή: Mononews

Ανοδικά, επιτέλους (;), έπειτα από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, που στοίχισαν διόρθωση για κάποιες από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης μέχρι περίπου 11% και περίπου 5% για τον γενικό δείκτη.

Η αντίδραση που βγαίνει την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει στις 913 μονάδες και τις συναλλαγές στα 18 εκατ. ευρώ με 5 εκατ. ευρώ προσυμφωνημένες συναλλαγές (στον ΟΤΕ), δείχνει ότι το ενδιαφέρον επιστρέφει.

Πέρα από τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην διεθνή οικονομία, όπως σημειώνουν οι χρηματιστές, η διόρθωση της περασμένης εβδομάδας που εξαφάνισε τα κέρδη του

Ιανουαρίου, αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την αποσυμπίεση των αποτιμήσεων. Η κεκτημένη ταχύτητα, η φόρα από το 2019, έπρεπε να ανακοπεί δημιουργώντας νέες επενδυτικές ζώνες. Όπως φάνηκε χθες, παρά τις απώλειες για μια σειρά από μετοχές, ξένα funds, όπως η Fidelity, μπήκαν σε Μυτιληναίο και Motor Oil.

Την ίδια ώρα δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία άντλησης κεφαλαίων από τις εισηγμένες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, αρχής γενομένης από την Alpha Bank, ετοιμάζουν ομολογιακές εκδόσεις. Ακολούθως, εισηγμένες, όπως η Lamda, σχεδιάζουν να απευθυνθούν και αυτές στις αγορές, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζονται μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, όπως της Prodea. Που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ρευστότητα τόσο από τους εγχώριους, όσο και από τους ξένους επενδυτές.

Τα περισσότερα κέρδη αυτή την ώρα σημειώνουν Motor Oil και Βιοχάλκο, με άνοδο πάνω από 2%, και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ, που ενισχύονται πάνω από 1%.

Από τις μετοχές που διακινούνται 68 ενισχύονται και 15 υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα