Χρηματιστήριο: Στη ΔΕΗ το 76% του τζίρου, στο κόκκινο η αγορά – Νέα άνοδος για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τι συνέβη σε ΟΤΕ-ΟΠΑΠ

Παρά τον υψηλό τζίρο, η αγορά εμφάνισε εικόνα μία από τα ίδια.

Εκείνο που μπορεί να κρατήσει κανείς από τη συνεδρίαση στην οποία ο γενικός δείκτης έχασε και τις 910 μονάδες, κλείνοντας με οριακές απώλειες 0,07%, στις 909,99 είναι ο μεγάλος όγκος – τζίρος στη ΔΕΗ, λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών και του rebalancing λόγω εισαγωγής στον MSCI από την Τετάρτη 17/11 και το ενδιαφέρον στις τράπεζες,

το οποίο δεν έπεισε.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν εμφανής η πίεση σε άλλα blue chips, όπως στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ. Πολλοί επενδυτές, ειδικά οι ξένοι μείωναν τις θέσεις τους για να μπουν στη ΔΕΗ που θα συμμετέχει στον MSCI από αύριο.

Οι απώλειες αυτές αντισταθμίστηκαν από την αντίδραση της Coca Cola που επανήλθε πάνω από τα 30 ευρώ. Κατά τα άλλα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνέχισε ανοδικά κινούμενη σε υψηλά 8μήνου.

Αναλυτικότερα, στη ΔΕΗ έγιναν 234,3 εκατ. ευρώ, όταν ο συνολικός τζίρος στην αγορά ξεπέρασε τα 305,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μία μόνο μετοχή αντικατόπτρισε το 76% του ημερήσιου τζίρου. Στη μετοχή άλλαξαν χέρια 22,744 εκατ. τεμάχια, τη στιγμή που η Morgan Stanley προέβλεπε ότι θα άλλαζαν χέρια 15 – 18 εκατ. τεμάχια.

Η μετοχή έκλεισε στα 10,32 ευρώ, σχεδόν απορροφώντας τις πιέσεις, αφού στο άνοιγμα της συνεδρίασης βρέθηκε μέχρι τα 10,02 ευρώ και πτώση πάνω από 4%. Τελικά οι απώλειες ήταν της τάξης του 0,9%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μετοχή της ΔΕΗ έμεινε ουρά πωλήσεων στο τέλος περί τις 300 χιλιάδες κομμάτια.

Κατά τα άλλα, η αντίδραση που πήγε να βγει στις τράπεζες ήταν αδύναμη. Όγκος σχεδόν 8 εκατ. τεμαχίων στην Alpha με τη μετοχή να κλείνει με κέρδη 0,82%, στο 1,105 ευρώ. Κέρδη 2,9% για την ΕΤΕ, με κλείσιμο στα 2,68 ευρώ και 1,75 εκατ. τεμάχια και ουρά αγοραστών για 4.213 τεμάχια. Σχεδόν 9 εκατ. τεμάχια ο όγκος στην Eurobank, στα 0,96 ευρώ και κέρδη 1,27%, ενώ η Πειραιώς σκαρφάλωσε στο 1,44 ευρώ με αντίδραση 0,9%.

Στο πλαίσιο του rebalancing της ΔΕΗ πολλοί επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε κάποια από τα blue chips για να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην Επιχείρηση. Το ταμπλό έδειξε ότι τα χαρτιά που βρέθηκαν στο μάτι των πωλητών για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός αυτός ήταν ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ. Ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,9%, με κλείσιμο κάτω από τα 15 ευρώ και 808 χιλιάδες τεμάχια. Απώλειες 1,8% για τον ΟΠΑΠ, στα 12,95 ευρώ με 463 χιλιάδες κομμάτια.

Για δεύτερη μέρα συνέχισε ανοδικά η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα 13,37 ευρώ και κέρδη 1,3% και λιγότερο ο Μυτιληναίος που σκαρφάλωσε στα 15,15 ευρώ και τις πληροφορίες να θέλουν τον όμιλο να εξετάζει την έκδοση ομολογιακού μέχρι τέλος του χρόνου.

Η μετοχή της Coca Cola απορρόφησε τις όποιες πιέσεις στην αγορά με στιβαρό ανοδικό κλείσιμο 1,7%, στα 30,43 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:Wall Street: Ανοδικό το άνοιγμα με το ενδιαφέρον στο λιανικό εμπόριοΔΕΗ: Στα 15 ευρώ η τιμή στόχος από Πειραιώς ΑΕΠΕΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ-ΟΠΑΠ,chrimatistirio, dei, terna energeiaki, ote-opap