Χρηματιστήριο: «Σκοντάφτει» πάνω από τις 920 μονάδες με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σε ιστορικά χαμηλά

11:10 7/2/2020 - Πηγή: Mononews

Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό δεκαετές που διαμορφώνεται πλέον στο 1,11%.

Όμως το Χρηματιστήριο της Αθήνας για μια ακόμη συνεδρίαση ξεκίνησε υποτονικά στις 919 μονάδες και μικρού εύρους απώλειες 0,25%.

Οι επενδυτές αναμένουν από τα δείγματα γραφής στην οικονομία, αφού με βάση κυβερνητικές δηλώσεις οι γραφειοκρατία όσο και αν γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί, εμποδίζει μεγάλες επενδύσεις όπως η Κασσιόπη στην Κέρκυρα

και το Ελληνικό. Στοιχεία που θέτουν προς το παρόν εν αμφιβόλου το στόχο της ανάπτυξης του 2,8%, σύμφωνα με την αγορά.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το Γενικό Δείκτη, εξακολουθεί να ισχύει η στήριξη 910 μονάδων σε πρώτη φάση και των 890 σε δεύτερη φάση ενώ η άντληση ρευστότητας με κάθε τρόπο από εισηγμένες εταιρείες και τράπεζες έχει σαν συνέπεια ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια να παρκάρουν ρευστότητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Alpha Bank που την Τετάρτη υποχώρησε 2% και την άλλη μέρα άντλησε 500 εκατ. με επιτόκιο 4,25%.

Επίσης δε προκύπτει διαφοροποίηση των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. χαρακτηριστικά σήμερα λίγα είναι τα small caps εκείνα που «λαμπυρίζουν» θετικά στο ταμπλό.

Κρι Κρι, Κέκρωπας, Briq, Τζιρακιάν, Δρομέας, και Αλουμίλ, είναι λίγες από τις μετοχές που κινούνται την Παρασκευή δημιουργώντας προσδοκία καλύτερων αποδόσεων.

Από μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, και Jumbo λειτουργούν ως αντίβαρο στην πτώση των τραπεζών και σήμερα.

Η «περίεργη» έκθεση της Goldman Sachs χθες κάνει τη δουλειά της και σήμερα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν στις αγορές με εκδόσεις ομολογιακών και οι υπόλοιπες συστημικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα