Χρηματιστήριο: Σε υψηλά δύο μηνών με μεγάλες πρωταγωνίστριες ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο

Με φόρα από την ισχυρά ανοδική συνεδρίαση της Δευτέρας, το χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να επιστρέψει ξανά πάνω από το όριο των 900 μονάδων, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα σε θετικό έδαφος.

Μάλιστα η άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών ήρθε παρά το ήπια αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Αντίθετα, με άνοδο άνοιξε η αγορά της Wall Street. Το σύνολο των αγορών, πάντως, αναμένει την Πέμπτη

της έναρξη του συμποσίου νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole όπου αναμένεται να αναλυθούν κρίσιμα ζητήματα για την παγκόσμια οικονομία όπως η άνοδος του πληθωρισμού και η συνέχιση των μέτρων στήριξης των κεντρικών τραπεζών στην οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με άνοδο 1,13% στις 907,56 μονάδες, σε υψηλά δύο μηνών, με τον τζίρο να είναι σαφώς βελτιωμένος από τις προηγούμενες ημέρες (υψηλότερος των τελευταίων 17 συνεδριάσεων) στα 55,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,5 εκατ. τεμάχια.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 5,42% ενώ η Βιοχάλκο με κέρδη 4,94%.

Ακολούθησαν οι  ΕΥΔΑΠ (2,97%), ΔΕΗ (2,78%), ΕΛΠΕ (2,47%) και Alpha Bank (2,09%).

Άνω του 1% κινήθηκαν οι μετοχές των Lamda, Πειραιώς, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, Σαράντης, ΟΠΑΠ και Aegean.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική και ΟΤΕ, με την ΕΧΑΕ να κλείνει χωρίς μεταβολή.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε η Coca Cola κλείνοντας στο -1,03% ενώ η Ελλάκτωρ έκλεισε με απώλειες 0,53%.

Διαβάστε επίσηςΈσπασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά τις 15.000 μονάδες ο NasdaqVisa: Στον χορό των NFT – Πλήρωσε 150.000 δολάρια για ένα CryptoPunkPayPal: Λανσάρει αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Keywords
Τυχαία Θέματα