Χρηματιστήριο: Παίρνουν τα κερδισμένα υπό τον φόβο νέου lockdown

Ώρα διόρθωσης στη Λεωφόρο Αθηνών. Ή μάλλον κλίμα Ευρώπης πέρασε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) εν αναμονή των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, το αν θα μειωθούν εκ νέου τα επιτόκια και γενικότερα το πώς θα κινηθούν οι ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας.

Οι αγορές λοιπόν, μεταξύ των οποίων και το

Χ.Α., περιμένουν το σύνθημα. Όλα δείχνουν ότι οι καλούνται να πορευτούν μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τις εκτιμήσεις για επιδείνωση της κατάστασης τους μήνες που ακολουθούν και όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα να δίνουν και να παίρνουν. Τα νέα για το εμβόλιο μπορεί να είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν υπάρχει εικόνα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στο Χ.Α. οι επενδυτές σπεύδουν να πάρουν τα κερδισμένα του τελευταίου διημέρου, βλέποντας ταυτόχρονα το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στον διεθνή περίγυρο. Πλην όμως, σε ό,τι μας αφορά, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι «θέλουμε να αποφύγουμε ένα γενικό λοκ ντάουν, ερμηνεύεται από τους επενδυτές ως προάγγελος του τι μέλλει γενέσθαι αν χειροτερέψει η κατάσταση με την υγειονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο γενικός δείκτης για τρίτη συνεχόμενη μέρα χτίζει βάση πάνω από τις 660 μονάδες, κινούμενος ασφαλώς πάνω από τον εκθετικό δείκτη 100 ημερών, που εντοπίζεται περί τις 650 μονάδες. Οι συναλλαγές είναι μόλις 2-2,5 εκατ. ευρώ, 40 λεπτά μετά το άνοιγμα.

Διόρθωση, αλλά λελογισμένη, βγαίνει στη ΔΕΗ ΔΕΗ 2,36% 5,21#ifrm47{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig47:hover + #ifrm47,#ifrm47:hover,#trig47:active + #ifrm47,#ifrm47:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}, που υποχωρεί λίγο πάνω από 1%.

Πάνω από 1% είναι οι απώλειες που καταγράφονται επίσης στην Aegean, τη Βιοχάλκο, την Ελλάκτωρ, την Εθνική, την Μότορ Όιλ και την Πειραιώς.

ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ φαίνεται ότι «κρατούν» προς το παρόν. Η ΕΧΑΕ δημιουργεί, όπως φαίνεται, βάση στα 3 ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινούνται, 26 ενισχύονται, αλλά 34 υποχωρούν.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα