Χρηματιστήριο: Νομίζει ότι έχει στήριξη στις 600 μονάδες… – Νέα βουτιά

H βουτιά 900 μονάδων νωρίτερα στη Wall Street δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις αγορές και βεβαίως το Χ.Α., που από το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης και από τα υψηλά ημέρας των 640 μονάδων πήρε την κάτω βόλτα μέχρι τις 596 μονάδες για να κλείσει τελικά λίγο πάνω από τις 600, στις 602,48 και πτώση 4,10%. Κι αυτό με τζίρο χαμηλότερο και σε σχέση με την βουτιά του 13% την περασμένη Δευτέρα (πάνω από 130 εκατ. ευρώ) και σε σχέση με χθες που η αγορά ανέβηκε λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ). Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν ελαφρώς πάνω από τα 86 εκατ. ευρώ.

Μία ακόμα άσχημη συνεδρίαση, ως αποτέλεσμα

της εξάπλωσης του κορωναϊου στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, με την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Ανγκέλα Μέρκελ να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μόλυνσης 70 εκατ. Γερμανών!  Η Ιταλία αποφάσισε να διαθέσει 25 δις. ευρώ για την στήριξη της οικονομίας της και η προσοχή των αγορών στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, με τις αγορές να τελούν εν αναμονή μιας γενναίας μείωσης του επιτοκίου του ευρώ από -0,50% που βρίσκεται σήμερα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, αφού προ 10ημέρου η Fed προέβη σε μείωση των επιτοκίων της και σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μείωση κατά 0,5%, στο 0,255 του βασικού επιτοκίου της στερλίνας, με την κυβέρνηση Τζόνσον να ανακοινώνει 36 δις. στερλίνες κρατικές επενδύσεις και ελαφρύνσεις.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι μετοχές στο Χ.Α. λύγισαν και πάλι.  Πάνω από 6% οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha να υποχωρεί 5,8%, η Eurobank πάνω από 4% και ΕΤΕ και Πειραιώς πάνω από 8%.  Πάνω από 6% η πτώση για την Coca Cola, με κλείσιμο σε πουετή χαμηλά, στα 23,36 ευρώ. Πάνω από 4% η πτώση για την Βιοχάλκο και πάνω από 5% για τον Μυτιληναίο. Βουτιά μεγαλύτερη από 8% για την Jumbo, πάνω από 6% η χασούρα για την ΕΧΑΕ και πάνω από 5%για την ΕΥΔΑΠ.

Καλύτερη η αντίδραση για τον ΟΤΕ, που υποχώρησε 1,8% και τον ΟΠΑΠ που έκλεισε με μικρή πτώση 0,17%. Περιορισμός απωλειών σε 0,59% για την Motor Oil, στα 13,42 ευρώ. Ισχυρή αντίδραση, ωστόσο, βγήκε στην Ελλάκτωρ, με την μετοχή να ενισχύεται κατά 7,5%, στα 0,727 ευρώ και περισσότερα από 2 εκατ. τεμάχια.

Keywords
Τυχαία Θέματα