Χρηματιστήριο: Νέα αντίδραση στην αγορά, το ενδιαφέρον στις τράπεζες

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, πάνω από τις 920 μονάδες, και με τις συναλλαγές στα πρώτα τρίτα τέταρτα της συνεδρίασης πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές και σήμερα κινούνται ανοδικά με την Τράπεζα  Πειραιώς να αποκομίζει τα περισσότερα κέρδη, πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα, ενώ νωρίτερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης με επιτόκιο αναφοράς κοντά στο 6%.

Θετικό πρόσημο και για τη Eurobank

που επανήλθε πάνω από τα 0,8 ευρώ ενώ υποτονική είναι η αντίδραση της Εθνικής η οποία ετοιμάζεται για μεγάλη τιτλοποίηση ύψους 7 δισ. ευρώ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Θετικό πρόσημο και για την Alpha με τα κέρδη κοντά στη 1 ποσοστιαία μονάδα και τη μετοχή να αγγίζει το 1,82 ευρώ.

Εντολές αγορές βγαίνουν και σε μη τραπεζικά χαρτιά με τη ΔΕΗ να κατοχυρώνει τα 4,18 ευρώ  και την Coca Cola να ενισχύεται στα 33,45.

Πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα η άνοδος για Ελλάκτωρα, ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ, πάνω από τα 8 ευρώ επανήλθε η Lamda,  στα 9,55 ενισχύεται ο Μυτιληναίος, στα 11,44 ο ΟΠΑΠ ενώ κίνηση προς τα 14 ευρώ παρατηρείται στον ΟΤΕ.

Ταυτόχρονα ισχυρή αντίδραση βγαίνει στον ΑΔΜΗΕ με κέρδη πάνω από 2% και όγκο 185.000 τεμαχίων.

Η επόμενη αντίσταση της αγοράς εντοπίζεται στην περιοχή των 930 μονάδων ενώ το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει ενθαρρυντικό όσο η Wall καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο Ντόναλντ Τραμπ το «καπηλεύεται» στην προεκλογική του εκστρατεία ενόψει τον εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα