Χρηματιστήριο: Με πρωταγωνίστρια την Εθνική διατήρησε το θετικό σερί κόντρα στις διεθνείς πιέσεις

Με τα διεθνή χρηματιστήρια να έχουν έχουν στραμμένα την προσοχή τους στο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole και τον επικεφαλής της FED Dallas Ρόμπερτ Κάπλαν να προκαλεί ήδη αναστάτωση με τις πρώτες δηλώσεις του στη Wall Street, το Χρηματιστήριο της Αθήνας κατάφερε την τελευταία στιγμή να διατηρήσει το θετικό του σερί για μια ακόμα

συνεδρίαση, με την μετοχή της Εθνικής να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια.

Το κλείσιμο έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η απότομη υποχώρηση στη Wall Street, καθώς ο Ρόμπερτ Κάπλαν δήλωσε πως αφότου μελέτησε ξανά τα δεδομένα γύρω από την μετάλλαξη Δέλτα, θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση για το  tapering μέσα στον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ήδη από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Πάντως η αγορά αναμένει να ακούσει και τις απόψεις και των υπόλοιπων αξιωματούχων και κυρίως του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένει τις ανακοινώσεις των αποτελεσματών εξαμήνου, με την Attica Bank να ανακοινώνει χθες τα δικά της αποτελέσματα (ενώ παράλληλα κάλεσε σε Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ στις 15 Σεπτεμβρίου). Αμέσως μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου δημοσίευσαν τα δικά τους αποτελέσματα τριμήνου τόσο η Alpha Bank όσο και τα ΕΛΠΕ.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 915,75 μονάδες, με τον  τζίρο να διαμορφώνεται στα 42,9 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 20,3 εκατ. τεμάχια.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Εθνικής που έκλεισε στο +1,96%.  Ακολούθησαν οι ΟΤΕ στο +0,91%  και Alpha Bank στο +0,88%.

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν και οι Coca Cola, Aegean, Motor Oil, Eurobank, Jumbo, Titan, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Στον αντίποδα η  ΔΕΗ έκλεισε στο -1,83%, η  Ελλάκτωρ στο -1,41%, η Βιοχάλκο στο -1,29%, η Lamda στο -1,15% και η Σαράντης στο -1,02%.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα