Χρηματιστήριο: Με… ασανσέρ προς τις 880 μονάδες

Οι εντολές που είχαν σωρευτεί από χθες στις τράπεζες πέρασαν στο σύστημα και οδήγησαν την αγορά μέχρι τις 798 μονάδες.

Το φλερτ των 800 μονάδων διεκόπη στα πρώτα λεπτά στέλνοντας τον δείκτη 12 μονάδες παρακάτω, στις 786 μονάδες για να λειτουργήσει τελικά και να βρει αν έχει βρει πάτημα, θα φανεί στη συνέχεια στις 791 περιορίζοντας στο μηδέν τις όποιες απώλειες. Οι διακυμάνσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές στα πρωϊνά

τους σχόλια.

Η αγορά τροφοδοτείται απ’ όσους δεν θέλουν να μείνουν άπραγοι παρακολουθώντας απλώς το ράλι, αλλά και από τους ξένους εκείνους που κινούνται εκ του ασφαλούς, αφού πρώτα έχουν κλείσει τα βιβλία τους για φέτος και δεν τους “κυνηγάει” το άγχος των αποδόσεων.

Πάνω από 12 εκατ. ευρώ ο τζίρος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με το αρνητικό πρόσημο να έχει επιστρέψει στις τράπεζες και απώλειες 1,8%, διατηρώντας ωστόσο το “500άρικο” σε κλαδικό επίπεδο.

Όπως έχει τονιστεί ο δρόμος για την αντίσταση των 880 μονάδων δεν θα είναι εύκολος. Σχεδόν 70% είναι τα κέρδη από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου. Πάνω από 120% τα κέρδη για τραπεζικές μετοχές από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου. Αν επιτευχθεί κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι όσο το δυνατόν ο περιορισμός των απωλειών ακόμα και σε μονοψήφιο ποσοστό. Την περασμένη Παρασκευή οι απώλειες του 2020 συνοψίζονταν σε 15%.

Δεν θέλουν να πέσουν, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, Coca Cola , EΛΠΕ, ETE, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ .

Τα μάτια των επαγγελματιών στρέφονται και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Κέρδη πάνω από 5,5% για τον Δρομέα, πάνω από 4% για την Μοτοδυναμική, και πάνω από 3% για την Reds, Q&R, Autohellas και λιγότερο, Λύκος, Αλουμύλ και ΑΔΜΗΕ.

Ακόμα και οι απώλειες στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση είναι υπό έλεγχο. Κάτω από 1% η πτώση στη ΔΕΗ, την Ελλάκτωρ, την ΕΥΔΑΠ, την Μότορ Όιλ, τον Μυτιληναίο, τον ΟΠΑΠ και την Τέρνα Ενεργειακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα