Χρηματιστήριο: Η σκυτάλη σε Eurobank, Πειραιώς και Alpha μετά το πάρτι στην ΕΤΕ – Πάνω από τα 14 ευρώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Το καλό νέο θα ήταν η αγορά να κλείσει πάνω από τις 925 μονάδες. Δεν συνέβη αυτό και, όπως λένε οι αναλυτές, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια πισωγυρίσματα στο δρόμο για τις 950 μονάδες ή για ένα year’s end rally.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς από τη σημερινή συνεδρίαση είναι οι αυξημένοι όγκοι συναλλαγών στις τράπεζες και τα κέρδη τους στο ταμπλό και η σταθεροποίηση της δεικτοβαρούς πλέον

ΔΕΗ πάνω από τη ζώνη των 10,10 ευρώ.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 923,07 μονάδες και με άνοδο 0,57% και τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,37 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα.

Σύμφωνα με την αγορά, η το ενδιαφέρον μετατοπίζεται για αύριο στην Τράπεζα Πειραιώς που ανοίγει το χορό της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τον τραπεζικό κλάδο. Η μετοχή πραγματοποίησε κίνηση πάνω από το 1,47 ευρώ και με όγκο που ξεπέρασε το 1,1 εκατ. τεμάχια.

Η αγορά περιμένει ότι δύο τρίμηνα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η διάρθρωση των αποτελεσμάτων θα είναι τέτοια που θα καταδεικνύει ότι η αναδιάρθρωση του ομίλου προχωρεί με επιτυχία.

Ταυτόχρονα, η ανοδική αντίδραση του κλάδου θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως προάγγελος καλών νέων από την Moody’s που αύριο βράδυ (ώρα Ελλάδος) ανακοινώνει την αξιολόγησή της.

Μετά τους διθυράμβους για την ανάπτυξη της οικονομίας και το χρέος, αλλά και τα θετικά σχόλια για τον τραπεζικό κλάδο, η αγορά αναμένει τουλάχιστον αναβάθμιση κατά μία μονάδα.

Από εκεί και πέρα, αντίδραση βγήκε και σήμερα στην Alpha, με την μετοχή να ενισχύεται πάνω από 2%, τερματίζοντας τις συναλλαγές χωρίς κανένα πωλητή.

Έπεσε ο ρυθμός ανόδου στην ΕΤΕ, μετά τις φήμες για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Το χαρτί παρά τα ψηλά στα όρια των 2,90 ευρώ, έκλεισε με κέρδη μεν, λιγότερο από 1% δε, στα επίπεδα των 2,845 ευρώ. Προς το 1 ευρώ καλπάζει η μετοχή της Eurobank που έκλεισε με περισσότερους από 130 χιλιάδες αγοραστές, ενδεικτικό του τι θα μπορούσε να περιμένει η αγορά για τη μετοχή την επόμενη μέρα.

Η ΔΕΗ συνέχισε ανοδικά παρά το γεγονός ότι κάθονται οι συναλλαγές, στο 1,3 εκατ. τεμάχια για σήμερα. Η μετοχή ενισχύθηκε με λιγότερο από 1%, στα 10,17 ευρώ, με την αγορά να προεξοφλεί συσσώρευση μεταξύ 10,10 – 10,20 ευρώ.

Σχεδόν 128 χιλιάδες κομμάτια στη Βιοχάλκο, στα 4,68 ευρώ, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει σε υψηλά 7μήνου, αγγίζοντας τα 10,40 ευρώ και ακολούθως συνεχίζει ανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή στα 14,08 με 192 χιλιάδες κομμάτια και νέα υψηλά, τα οποία φαίνεται να καλύπτει σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Σημειωτέον ότι στη μετοχή ο τζίρος ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος σήμερα για μη τραπεζικό blue chip, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της αγοράς.

Ισχυρή η αντίδραση 1,9% στον ΟΤΕ, με τη μετοχή στα 15,35 ευρώ και περισσότερες από 335 χιλιάδες κομμάτια.

Στον αντίποδα, πιέσεις βγήκαν σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Jumbo και Coca Cola.

Οι προσδοκίες για κίνηση πιο ψηλά στην αγορά έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση της Moody’s, αφού σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφομοιωθεί ο «χρησμός» της σημειώνουν οι αναλυτές.

Από την άλλη τα ελληνικά τμήματα asset managements κρύβονται πίσω από τις εντολές που βγαίνουν τις τελευταίες μέρες σε μετοχές, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΧΑΕ, ο ΑΔΜΗΕ και η Εθνική, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα