Χρηματιστήριο: Δεν κάνει ούτε 6 εκατ. ευρώ τζίρο την ώρα…

Με… 6 εκατ. ευρώ τζίρο την ώρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τα «μεγάλα λόγια» και την προσδοκία επενδύσεων, παραδέρνει στην απαξίωση και την απουσία ενδιαφέροντος.

Παρά τα ισχυρά κέρδη από την αρχή της χρονιάς, άνω του 41%, από τον Σεπτέμβριο και μετά οι επενδυτές κατέβασαν ταχύτητα. Κι αυτό, σύμφωνα με την άποψη κάποιων χρηματιστών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολύ γρήγορα, μέσα στο πρώτο πεντάμηνο, βγήκαν τα κέρδη μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ο γενικός δείκτης κινείται στη συνηθισμένη διαδρομή

μεταξύ των 850-870 μονάδων, χωρίς να κάνει το «κάτι παραπάνω», όπως θα ήταν μία κίνηση στις 900 μονάδες. Με τόσο χαμηλό τζίρο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος υπερτονίζεται. Οι ξένοι αναμένουν ουσιαστικούς καταλύτες, όπως είναι μία πετυχημένη αποκρατικοποίηση.

Η πώληση του ποσοστού που έχει το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ, 35%, προβληματίζει ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Η τιμή, το discount, από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται το κράτος για την «χρυσή μετοχή», το νομοθετικό πλαίσιο, ως προς τις παραχωρήσεις, αποτελούν μείζονα ζητήματα για τους ξένους, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. Το Ελληνικό. Την Παρασκευή που ανοίγουν οι προσφορές για το καζίνο θα φανεί και το πόσο γρήγορα θα έρθουν οι εξελίξεις αλλά και οι… μπουλντόζες. Πριν από αυτό όμως, εκκρεμεί η αύξηση κεφαλαίου της Lamda, με την μετοχή να υποχωρεί την Δευτέρα, στα 7,65 ευρώ.

Στο κόκκινο η ΔΕΗ που έρχεται από αντίδραση μέχρι 3,25 υρώ και υποχωρεί στα 3,15 ευρώ με 280 χιλιάδες τεμάχια. Πάνω από 2% οι απώλειες για την Ελλάκτωρ, στο 1,85 με 224 χιλιάδες τεμάχια.

Πάνω από 2% η πτώση για την ΕΤΕ, στα 2,72 ευρώ, σχεδόν 2% οι απώλειες για την Eurobank, στα 0,87 και άνω του 1,7% για την Πειραιώς, κάτω από τα 3 ευρώ. Οριακές απώλειες για τα ΕΛΠΕ, στα 8,38 ευρώ και μεγαλύτερες για την Μότορ Όιλ, στα 20,98.

Μάχη χαρακωμάτων στα 9,65 για τον Μυτιληναίο που θεμελιώνει τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Βοιωτία.

Τα καλά αποτελέσματα 6μήνου τροφοδοτούν ακόμα το ενδιαφέρον για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, με τη μετοχή στα 6,69 ευρώ, ενώ αντιδρά ανοδικά η Aegean, στα 8,21 ευρώ με περισσότερα από 30 χιλιάδες τεμάχια. Μάζεψαν τα κέρδη της Ρεβόιλ κι εκεί που έκανε πράξεις στο 1,08 ευρώ, ενισχύεται μεν κατά 6,38%, αλλά στο 1 ευρώ.

Φόρθνετ, Μουζάκης, λόγω εκκίνησης του έργου στον Κηφισό, ενισχύονται κοντά στο 6%, με συμπαθητικό όγκο.

Νέα μεγάλη βουτιά πάνω από 13% για την Ιντραλότ, 10% για την Τεχνική Ολυμπιακή, λόγω Πόρτο Καρράς, και 7,14% για την Centric. Στην τελευταία ο όγκος συναλλαγών υπερβαίνει τις 23 χιλιάδες τεμάχια.

Τέλος, 66 μετοχές υποχωρούν και 38 ενισχύονται.

The post Χρηματιστήριο: Δεν κάνει ούτε 6 εκατ. ευρώ τζίρο την ώρα… appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα