Χρηματιστήριο: Οι αγοραστές τολμούν για δεύτερη μέρα με στόχο τις 630 μονάδες

Κίνηση προς στις 630 μονάδες επιχειρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε αρνητικό πρόσημο.

Από τη μία ο γεωπολιτικός κίνδυνος, έτσι όπως εξελίσσεται νοτίως τους Καστελόριζου από την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους και τις εκατέρωθεν δηλώσεις πολεμικής ετοιμότητας. Και από την άλλη, το profit taking στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.

Μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα, οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 7,5 εκατ. ευρώ, τζίρος ιδιαίτερα αδύναμος με τους επαγγελματίες να υποστηρίζουν ότι και σήμερα

οι intraday κινήσεις θα μονοπωλήσουν του ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι επενδυτές έφταναν στο σημείο να πηγαίνουν στις τράπεζες για ούτε καν δύο σεντς κέρδη μέσα στη μέρα…

Οι χρηματιστές συστήνουν προσοχή και διατήρηση 50% των θέσεων στο χρηματιστήριο, αλλά 50% σε μετρητά, εκτός αγοράς.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικλ Πομπέο. Την ίδια στιγμή, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reic πλέει βορειοανατολικά αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αποχώρηση προς Αττάλεια ή για συνέχεια της πορείας του.

Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 1,69%, στις 312 μονάδες, με την Alpha και την ΕΤΕ να ενισχύονται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα και λιγότερο η Eurobank με την Πειραιώς.

Η μετοχή με τα περισσότερα κέρδη από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση είναι της ΔΕΗ που σημειώνει άνοδο πάνω από 2%, στα 3,92 ευρώ. Επιφυλακτικά και… υποτονικά για την Βιοχάλκο στα 2,25 ευρώ, Ελλάκτωρ στα 1,14 ευρώ, ΕΛΠΕ στα 5,19 ευρώ, ΕΥΔΑΠ στα 6,50, Μυτιληναίος στα 7,90 ευρώ και ΟΠΑΠ στα 7,91 ευρώ. Κέρδη πάνω από 1,4% η μετοχή της ΕΧΑΕ.

Από τις μετοχές που διακινούνται, 40 ενισχύονται και 11 υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα